Povorka tuge na sahrani Đorđa Marjanovića: Voleli su ga od Beograda do Moskve i Sibira

Autor:

21.05.2021 17:30

Foto:

Foto:

Đorđe Marjanović proslavljeni pevač, sahranjen je danas, a komemoracija je održana u Skupštini grada Beograda



Proslavljeni pevač Đorđe Marjanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pročitajte i "Možda nisam bio najsjajniji sin..." - Marko Marjanović potresnim rečima oprašta se od oca Đorđa

Facebook

 

Porodica, prijatelji i kolege došli su da kažu poslednje zbogom velikanu, među kojima su: Zorana Pavić, Nada Pavlović, Vladimir Grajić, Ljubinka Milinčić Sputnjik, deca Natalija, Marko i Nevena, Sveta Marjanović, unuci i zet Bane Prelević. Supruga je prisustvovala komemoraciji, ali ne i sahrani.

Pročitajte i Tragedija koja mu je obeležila početak života - Baka je bila mama Đorđu Marjanoviću

Komemoracija povodom smrti jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike održana je u Skupštini grada Beograda.

- Voleli su ga od Beograda do Moskve i Sibira, među generacijama prošlog i ovog veka. Đorđevo ludo srce nastavlja da kuca u svima nama, svakom notom, pesmama i nezaboravnim osmehom - naglašeno je na skupu na kojem je pijanista Nikola Rackov izjavio da je Marjanović uvek bio ispred svog vremena.

Pročitajte i Legendarni pevač izgubio najvažniju bitku - Đorđe Marjanović preminuo!

 

Ata Images

 

Vladlen Velenjin iz Ambasade Rusije u Beogradu je naveo da je Marjanović bio legendarni jugoslovenski i srpski pevač, vrlo poznat i popularan u Sovjetskom Savezu.

- Rusija ga voli i pamti - izjavio je Velenjin.

Pročitajte i Đorđe Marjanović: Kako sam kod Rusa "sredio" specijalne tretmane za mog zeta

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio.

Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast - jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading