Tragedija koja mu je obeležila početak života: Baka je bila mama Đorđu Marjanoviću

Autor:

17.05.2021 11:30

Foto:

Foto:

Baka je bila najvažnija osoba u životu Đorđa Marjnaovića, čuvenog pevača koji je u subotu, 15. maja, preminuo u 90. godini od virusa korona. Kako majku nije upamtio, dugo je verovao da mu je baka roditelj.



- Moja mama je umrla u 22. godini. Imao sam tada devet meseci. Kad je čuo da je umrla, otac se obesio od tuge. Na sreću, stric Aleksa, koji je slučajno naišao, presekao je konopac i vratio ga u život. Dugo posle toga otac nije imao volju da živi. Ipak, vreme čini svoje. Ponovo se oženio, jednom učiteljicom, koja nas decu nije volela, pa smo se Ljilja i ja preselili kod babe i dede.

Pročitajte i Legendarni pevač izgubio najvažniju bitku: Đorđe Marjanović preminuo!

Gloria Arhiva

 

Iz najranijeg detinjstva Đorđe pamtio je kako se, kao trogodišnjak, kupao u obližnjoj Neresnici. Jednog dana preko mosta je prešao automobil iz koga je neko mahao. Ljudi su mu otpozdravljali.

- Kasnije sam čuo da je to bio kralj Aleksandar Karađorđević. A kad mi je bilo sedam godina, u komšiluku je neko umro. Prišla mi je jedna devojčica i rekla: “Pa i tvoja mama je umrla”. Rasplakao sam se i posvađao sa njom, a kasnije mi je baka sve to potvrdila. To saznanje bilo je za mene ako ne najteži, onda sigurno najbolniji trenutak u životu. Sve do tog dana baku sam zvao mamom, ubeđen da je ona to. Ta baka je umrla kad mi je bilo osamnaest godina.

Gloria Arhiva

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading