Đorđe Marjanović: Kako sam kod Rusa "sredio" specijalne tretmane za mog zeta

Autor:

12.04.2017 16:24

Foto:

Foto:



Legendarni pevač, vlasnik najuzbudljivijih anegdota i slave na kojoj mu mogu pozavideti današnje zvezde zabavne muzike, još čuva desetine hiljada pisama obožavateljki, a najsrećniji je kada penzionerske dane provodi sa svojim naslednicima Anom, Teom, Đorđem i Mašom.

Umetnik koga su pesme "Zvižduk u 8", "Natali", "Romana", "Beograde" proslavile i van granica bivše Jugoslavije i koji i danas u Moskvi, Sankt Peterburgu, ali i iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza ima svoje "đokiste" ne krije oduševljenje što su unuci nasledili njegov talenat i s ponosom za "Gloriju" govori o svojim genima:

Legende ne umiru: Dragan Stojnić, diskretni gospodin srpske šansone (video)

 

Talenat za muziku i scenu postoji, naročito kod najmlađih unuka Đorđa i Maše, koja je već sa četiri godine pokazala i talenat za crtanje. Ona je kćerka mog sina Marka i rođena je na isti dan kad i ja. Sada završava srednju školu i pokazuje želju za pisanjem. Najstarijim unukama Ani i Tei, koje mi je podarila kćerka Nevena, “gen za scenu” pomogao je u uspešnom bavljenju umetničkim klizanjem.

A o tome da li su unuci svesni koliko je njihov deda slavan, Marjanović kaže:

Postoji interesantna priča o tome. Kad su Ana i Tea bile na pripremama u Sankt Peterburgu sa grčkom reprezentacijom, iznenada im se promenio tretman. Razlog je bila fotografija koju su uvek nosile sa sobom, a na kojoj su bili njihovi “babuška i deduška”. Trener ju je video u svlačionici i pitao da li je to zaista Đorđe Marjanović i zašto one nose njegovu sliku. Na odgovor da je to njihov deka, dobile su specijalne privilegije, rad sa najboljim trenerima i koreografima, poznanstva sa zvezdama leda Pluščenkom, Marijom Petrovom, Aleksandrom Tihonovim.

Kako je Anin i Tein otac naš proslavljeni košarkaš Crvene Zvezde, a zatim i grčkog PAOK-a Branislav Prelević, i on je imao slično iskustvo kao njegove ćerke, dok je igrao za Kinder Bolonju.

Mića Marković i Radmila Mikić: Nakon 50 godina ljubavi, zaslužili smo Nobela

- Kad je gostovao u čuvenoj sportskoj hali “Lužnjiki”, koja prima dvadeset hiljada ljudi, na centralnom zidu bila je moja slika. Ne zna se čije je oduševljenje bilo veće, Italijana ili Rusa, kad su saznali da mi je on zet. A sa koliko se on poklona vratio kući, to znaju samo Ana i Tea - seća se legendarni pevač.

Komentari. (0)

Loading