Više od 30 godina skrivane: Na aukciji dosad nikad viđene fotografije Džona Lenona (foto)

Autor:

30.10.2017 09:39

Foto:

Foto:



Nikada dosad viđene fotografije Džona Lenona koje su više od 30 godina bile sakrivene u fioci jer je njihov vlasnik mislio da su bezvredne, nedavno su ugledale svetlo dana. Britanski aukcionar Daren Džulijen njihovu vrednost procenjuje na 10.000 funti.

U liverpulski "The Beatles Story museum" na procenu je nedavno doneseno 26 fotografija i negativa koji datiraju iz 1970. godine.

Njihov vlasnik, koji je želeo da ostane anoniman, kazao je da je negative verovatno kupio njegov pokojni otac dok je sedamdesetih godina prošlog veka studirao umetnost. Rekao je i da su u tami fioke sigurno provele 34 godine jer je njegov otac verovao da su bezvredne.

- Vrlo lični Lenonovi portreti poput ovih su "retkost" - rekao je Džulijen.

Negativi prikazuju Lenona u najznačajnijem umetničkom delu karijere, kada su se Bitlsi  raspadali, a on je objavio svoj treći singl - "Instant Karmu". Bio je to prvi solo singl člana legendarnog rok banda koji se u SAD prodao u više od milion primeraka.

Negativi i fotografije od novembra će biti izloženi u muzeju Beatlesa u Liverpulu, a tokom 2018. ponudiće se na aukciji.

Maja Gašić

Autor