Zdravko Čolić

Muzika je tada bila hobi: Malo ko zna da Zdravko Čolić ima diplomu ovog prestižnog fakulteta

Autor:

17.09.2023 16:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Zanimanje Zdravka Čolića će vas iznenaditi, popularni pevač ima diplomu ovog fakulteta



Jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice, Zdravko Čolić već polovinu veka oduševljava publiku svojim vanserijskim glasom i talentom. 

Karijeru je oduvek gradio isključivo na kvalitetnim pesmama i bez skandala, a njegovi koncerti važe za jedne od onih za koje se uvek traži karta više pa je tako pre nekoliko godina napunio pet puta napunio beogradsku Štark arenu. Međutim, malo ko zna koje je pravo zanimanje Zdravka Čolića.

Indir Merdanović

 

Nije tajna da mnoge pevačke zvezde ne mogu da se pohvale diplomama prestižnih škola i fakulteta, međutim to nije slučaj i sa legendarnim Čolom.

Dok se mnogima čini kao da je on od najmlađih dana uzeo mikrofon u ruke, istina je nešto drugačija. Naime, pevač je još kao tinejdžer razumeo koliko je obrazovanje važno uprkos ljubavi prema muzici.

Pročitajte Jedan slavni pevač, a drugi... Da li ste znali da je ovo rođeni brat Zdravka Čolića? (foto)

Iako je njegov nepresušan talenat bio primetan već u prvim godinama života, Zdravko se muzikom bavio iz hobija, a na listi prioriteta prvo mesto zauzimala je knjiga i školovanje.

Muzička zvezda je još sedamdesetih godina prošlog veka upisao Ekonomski fakultet u Sarajevu, ali se ipak u septembru davne 1971. godine preselio u Beograd.

ATA Images

 

U „Korni“ grupi proveo je šest meseci i za to vreme snimio tri pesme, nakon čega se vratio u Sarajevo, nastavio studije i ubrzo postao diplomirani ekonomista.

Zanimanje Zdravka Čolića dijametralno je različito od onoga čime se bavi celog života i što mu je donelo slavu, uspešnu karijeru i armiju fanova, ali verujemo i da se sada oproba u ekonomskim vodama da bi se pevač veoma dobro snašao.

Komentari. (0)

Loading