Milena Marić:

Pred ogledalom

Glumica koju je publika zapazila kao ljubavnicu Linu u seriji “Budva na pjenu od mora” sebe smatra pravom lenštinom kada je u pitanju nega lica i tela. Zato je vredna i redovna na treninzima, hrabra kada treba promeniti frizuru i preko noći se iz crnke preobraziti u plavušu, a šminka se tako da joj oči uvek budu u prvom planu.

(Mirjana Tasovac/Aleksandra Popović)

Sa tako lepim očima, zubima, kožom, kosom, figurom, da li ste ikada imali neki problem sa izgledom?

- Nikada nisam bila opterećena izgledom. Sve dugujem genetici. Nisam se mučila sa viškom kilograma, celulitom, aknama... Ne vodim mnogo računa o ishrani, tako da kada mi se jede, jedem. Ponekad mi je apetit lošiji pa budem mršava, mada generalno ne spadam u mršavice. Samo slušam svoje telo i znam da ga nosim.

Jeste li savesni kada je reč o nezi lica i tela?

- Nisam previše disciplinovana po tom pitanju. Koristim mleko za telo, a za lice tonik za čišćenje i kremu. Moram da priznam, zna da me uhvati faza kada odlučim da se više posvetim nezi, pa kupim masku i piling za
lice, to upotrebim jednom i zaboravim.
Ta faza mi se događa nekoliko puta godišnje.

Da li ste nekada eksperimentisali sa šminkom ili frizurom?

- Sećam se eksperimenata sa kosom. Tu sam bila majstor. Nosila sam kratku frizuru, asimetričnu, paž. Jednom prilikom sam se ofarbala u zift crno i samo nakon nekoliko meseci poželela da budem platinasta plavuša. Tu zamisao sam i sprovela u delo iako su mi frizeri govorili da će mi kosa izgledati kao žvaka. Sa šminkom sam mnogo manje eksperimentisala, jer sam bila prilično nevešta u tome i toga sam bila svesna.

Volite li da probate sve novo što se pojavi na tržištu?

- Ne pratim kozmetičke trendove, mada svaki put sebi obećam da ću posetiti sajam kozmetike i da ću se više edukovati po tom pitanju.

Dešava li vam se da skupo platite nešto od kozmetike i da posle uopšte ne koristite jervam ne odgovara?

- Desi se, najčešće je to krema za lice. Mada ume da me privuče i skupo parfemisano mleko za telo, za koje se vrlo brzo ispostavi da mi isušuje kožu, pa odustanem od njega.

Šta biste voleli da bude proizvod budućnosti kozmetološke industrije?

- S obzirom na to kolika sam lenština po pitanju šminke i nege, bilo bi fenomenalno kada bi smislili kremu za lice i telo koja sadrži sve u jednom: piling, masku, hranljive supstance, i da se samo namaže pre spavanja.

Volite li ekstravagantnu šminku?

- Volim crveni ruž i često ga koristim, i to je najsmjelije od mene. Nisam preterano vična šminkanju, pa je možda i to razlog što nisam odvažna, ali to ponekad nadomestim ekstravagantnom garderobom i smelim frizurama sa raznim detaljima u kosi.

Ima li neki stil šminkanja koji vam se naročito sviđa?

- Najviše volim smokey eye tehniku šminkanja očiju. Sa njom pogled dobije notu misterije. A to mi se sviđa.

Kako negujete telo, idete li na masaže, fitnes, u spa i velnes centre?

- Telo negujem mlekom Eucerin sa malim procentom uree, jer daje elastičnost koži. Puno treniram i mislim da je to najbolji preparat za negu. Koža mi je najlepša leti kada se prirodno iščisti u moru. Veliki sam ljubitelj masaža, naročito tajlandske. Volim i spa centre ako ih imam u sklopu hotela kada sam na odmoru, ali se sama ne bih setila da idem. Sve to bih uvek zamenila za dobar trening.

Kako biste želeli da izgledate za dvadesetak godina?

- Sebe ne mogu da zamislim mnogo drugačije od ovoga kako sada izgledam. Čovek može dugo da održava svoje telo kada ga služi zdravlje. Ne plašim se starenja jer mislim da vedar duh i životna radost najviše utiču na izgled, a sve ostalo je samo plus. Vodim se primerima izvanrednih žena kao što su Sofija Vergara i Dajana Lejn.

Milena MarićMilena Marić