Dragan Stojković Piksi

Centralno mesto zauzima bista velikana: Dom Dragana Stojkovića Piksija simbol je luksuza (foto)

Autor:

04.11.2023 19:03

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dom Dragana Stojkovića Piksija odiše luksuzom, a jedna stvar svima privuče pažnju



Dragan Stojković Piksi, otkako je preuzeo fudbalsku reprezentaciju Srbije, vratio se u Beograd gde živi sa suprugom Snežanom.

Prodavši velelepnu vilu na Senjaku porodičnim prijateljima Dušku TošićuJeleni Karleuši, Stojkovići su svoje prebivalište prebacili u srce prestonice, tačnije na Dorćol gde je novi dom Dragana Stojkovića Piksija.

Privatna arhiva

 

Novac od prodaje kuće na Senjaku rešili su da ulože u renoviranje vile koja je odavno u njihovom vlasništvu s tim što su je donedavno iznajmljivali raznim ambasadama.

Pomoćne prostorije koje se nalaze u zadnjem delu dvorišta su srušili i proširili prostor za odmaranje tokom letnjih dana.

Dom Dragana Stojkovića Piksija krasi jedna posebna bista...

Ono što posebno privlači pažnju javnosti kada je u pitanju dom Dragana Stojkovića Piksija jeste bista Josipa Broza Tita koja se nalazi u salonu njegovog doma.

- Ova bista je rad čuvenog vajara Antuna Augustinčića. Otkupli smo je od porodice nekadašnjeg generala jugoslovenske armije.

Photo: Nebojša Babić

 

U kući na Dedinju takođe imamo Titovu bistu koju smo, zahvaljujući jednoj našoj prijateljici, pronašli. Ne možete se odreći istorije.

Pročitajte Ko su Piksijeve ćerke koje su udate za milionere - Jedna je imala tri venčanja, druga je misterija

- Tito je istorijska ličnost i to ne može niko da opovrgne. Ceo svet je došao na njegovu sahranu, američki predsednik je poslao svoju majku.

To govori nešto. Uživao je veliko poštovanje. Svestan sam da je to vreme prošlo, da više nema Jugoslavije, ali ne mogu da kažem kako tada ništa nije valjalo.

Photo: Nebojša Babić

 

Bila je to lepa zemlja, u geografskom smislu imala je more i planine, imala je lepu veličinu, 22 miliona stanovnika, nismo bili ni veliki, ali ni mali.

Bili smo baš onako kako treba. A to baš kako treba je nekome smetalo - konstatuje Dragan Stojković za naš magazin.

 

Komentari. (0)

Loading