Savet

Posni prvomajski uranak, umesto mesa spremite ovo na roštilju

Autor:

29.04.2024 15:23

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Posni predlozi za Prvi maj - ove godine nešto drugačija trpeza



Posni predlozi za Prvi maj - pojam je koji se najviše gugla ovih dana s obzirom da za dva dana proslavljamo praznik rada, ove godine na nešto drugačiji način.

Kako je poslednja nedelja uskršnjeg posta u toku, trebalo bi da se za prvomajske praznike na vašem roštilju pronađu namirnice koje sigurno do sada niste jeli za uranak.

Pexels

 

Ako želite da svoj roštilj prilagodite posnim jelima, postoji mnogo fantastičnih opcija koje će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.

Evo nekoliko sjajnih predloga za posni roštilj:

Pečurke na žaru:

Marinirajte kockice pečurki u mešavini soja sosa, maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i začina po izboru. Zatim ih nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne postanu zlatno smeđe.

Povrće na žaru:

Isprobajte raznovrsno povrće poput paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona i paradajza. Presecite ih na veće komade, posolite, pobiberite, premažite maslinovim uljem i pecite dok ne budu mekani i blago zapečeni.

Koji su to još posni predlozi za Prvi maj? 

Vege burgeri:

Napravite ukusne burgere od leblebija, crnog luka, prezli, začina i umaka od paradajza. Poslužite ih u pecivu sa salatom, kiselim krastavcima i veganskim majonezom.

Marinirane pečurke:

Velike pečurke poput portobelo ili šitake natopite u marinadi od belog luka, balzamiko sirćeta, maslinovog ulja i začina po želji. Pecite ih na roštilju dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatno smeđu boju.

Pročitajte Nataša Pavlović hleb pravi sa pivom, praktičnije i ukusnije ne može

Posne kobasice:

Ovi ukusni roštiljski favoriti mogu se pronaći u posnim varijantama, napravljenim od soje, leblebija, ili raznih žitarica i začina. Poslužite ih uz senf i sveže povrće.

Ne zaboravite da pripremite i nekoliko priloga kao što su posna salata od testenine, krompir salata sa veganskim majonezom, ili raznovrsno sveže voće.

Uživajte u roštilju, druženju i proslavi Prvog maja uz ove ukusne posne opcije.

Pexels

 

 

Komentari. (0)

Loading