Tanja Bošković

Tanja Bošković bila je na korak do monašenja, a onda je usledio potpuni preokret

Autor:

21.06.2024 19:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Želja Tanje Bošković bila je velika, ali je ipak ostala neostvarenaŽelja Tanje Bošković za monaškim životom pre izvesnog vremena bila je baš velika, ipak, ostala je neostvarena.

Legendarna glumica mir je pronašla u veri, a u jednom periodu svog života ona je razmišljala da se potpuno okrene Bogu i crkvi i da promeni način života.

Marko Vulević

 

Do toga nije došlo, a samo jednom prilikom je za naš magazin govorila o neostvarenoj želji za zamonašenjem, otkrivši šta ju je u toj zamisli sprečilo:

- Razmišljala sam o tome da se zamonašim. Međutim, mora čovek da bude svestan svojih nemoći.

Ja nemam moć poslušanja, to je veliki dar, a ja sam bila buntovnica u mladosti. Ali postoji nešto u kreativnom biću krajnje neposlušno.

Da ne bih i ja dobijala batine, jer niko meni drugi ne treba da me kažnjava, sama to najbolje činim, prestala sam da maštam o monaškom životu - rekla je Tanja svojevremeno.

Želja Tanje Bošković bila je baš velika

Baš zato je želja Tanje Bošković ostala samo nešto o čemu će uvek da mašta, ipak ona je potpuno posvećena duhovnom životu.

- Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego što mogu.

Milos Tesic / ATAImages

 

Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna - rekla je jednom prilikom glumica. I dodala:

- Trudim se da nemam loše misli. Doživljavam ih kao greh... I kad dođu loše misli, očetkam ih sa sebe. Nisam morala da nosim tuđim imenom potpisane haljine da bi mi rekli da sam vredna.

Pročitajte Legendarna glumica progovorila o siromaštvu i životu u teškim uslovima - Svu sam snagu potrošila

Nahranjena sam ljubavlju svojih roditelja, sestre, dece, prijatelja i komšija. Ništa nisam morala. Ne trebaju mi automobili i svuda idem peške. Uđem u gradski prevoz samo ako žurim.

Zdravlje se nalazi u našim dušama. I telo odreaguje na svaku ružnu i rđavu misao. Ubi vas pamet i kalkulacija, ovo se obraćam čitaocima. Rasteretite svoje duše i radujte se - zaključila je Tanja Bošković.

 

Komentari. (0)

Loading