Oliver Dragojević

Oliver Dragojević je ovu pesmu otpevao jednom i nikad više, komponovao ju je čuveni Vojkan Borisavljević

Autor:

23.05.2024 21:21

Foto: Z.Milutinović/ATA Images

Foto: Z.Milutinović/ATA Images

Pesma Olivera Dragojevića je ovo, da li ste znali?



Pesma Olivera Dragojevića je pre četiri decenije osvojila srca publike širom zemlje i regiona, ipak, on ju je otpevao samo jednom u studiju i nikada više. 

Z.Milutinović/ATA Images

 

Naime, pesma Olivera Dragojevića napisana je u taksiju, a snimljena je za potrebe serije „Vruć vetar”. Reč je o numeri „A sad adio” koju je komponovao čuveni Vojkan Borisavljević

Pročitajte Bio je velika pevačka nada, nestao na vrhuncu karijere - Upoznajte nećaka Olivera Dragojevića

- Sećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pesma, da mora da se oseća vruć vetar.

Pre toga sam letovao na Kritu i već sam to osetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pesmu.

Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obeležio pesmu, a posle su je mnogi snimili.

Lepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vreme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznedrili su mnogo dobrih stvari.

U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donelo nemerljive rezultate - otkrio je svojevremeno Vojkan za Kurir

Iako je pesma Olivera Dragojevića postala veliki hit, uživo je nikada nije pevao. Ipak, reči ove prelepe numere bude uspomene, a mnogobrojna publika uz nju slavi, peva i tuguje. 

Uz zvuke ove balade sahranjen je glumac Ljubiša Samardžić koji je u pomenutom ostvarenju igrao glavnu mušku ulogu. 

Komentari. (0)

Loading