Luka Grbić

Luka Grbić je sa 16 započeo glumačku karijeru, sa 23 promenio zanimanje, danas radi ovde

Autor:

23.05.2024 12:51

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Karijera Luke Grbića krenula je u potpuno drugom smeruKarijera Luke Grbića započeta je veoma rano, u njegovom tinejdžerskom dobu, a odmah se znalo da će plavokosi momak briljirati svakom novom ulogom.

Sa svoje 23 godine Luka se sprema da upiše postdiplomske studije režije u Irskoj, a da bi otišao na prijemni, potrebno je da ima svoju režiju.

Antonio Anhel / Ata images

 

Baš zato, za tačno mesec dana će debitovati kao reditelj u svom matičnom pozorištu, Ateljeu 212 s predstavom "Sada nije juli", stoji na sajtu ovog pozorišta.

Drama mladog pisca Đorđa Kosića biće izvedena 25. juna kao deo programa ovogodišnjeg Beogradskog letnjeg festivala.

 - Izjave o predstavi neću davati do pre premijere, a na master neću ići ove godine - kratko nam je napisao mladi glumac.

Karijera Luke Grbića je tek na početku

Grbić je, podsetimo, prvu ulogu ostvario kao tinejdžer u filmu "Južni vetar".

U tradiciji Ateljea 212 je da glumci rade kao reditelji. Najuspešnija je u tome Gorica Popović, čija se predstava "Brod plovi za Beograd" izvodi godinama.

Bivši upravnik Branimir Brstina postavio je ponovo "Radovana Trećeg", ali nije ponovio uspeh Zorana Radmilovića. Uspešne režije izvan Ateljea imali su Svetislav Bule Goncić i Nebojša Cile Ilić.

Pročitajte Znate li ko je najpametniji srpski glumac?

Karijera Luke Grbića u kom god žanru da ode, verujemo da će biti bez ijedne mrlje i puna uspeha kao i do sada.

Ono što je dodatno zanimljivo jeste činjenica da mladi glumac nosi titulu najpametnijeg glumca sa neverovatnim IQ-om od čak 156.

Komentari. (0)

Loading