Domaći film

Kakva glumačka ekipa, stiže domaći film koji će podići mnogo prašine

Autor:

14.08.2023 09:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Što se bore misli moje - istorijski triler Milorada Milinkovića u bioskopima od 21. septembra



Dragan Mićanović kao knez Mihailo Obrenović, u ostalim ulogama plejada istaknutih glumaca - Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Miloš Timotijević, Luka Grbić, Jana Ivanović i drugi.

Film "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića, o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

Promo

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bisokopsko platno stiže uzbudljiv istorijski, politički triler po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se, 1868. godine, dogodio na Košutnjaku. 


Kako ozbiljna i važna istorijska tema iziskuje temeljan rad, snimanje filma počelo je na jesen 2021. godine i trajalo je skoro punih godinu dana.

- Znamo izvršioce, ne znamo nalagodavce, kao u većini atenata - istakao je reditelj, dodajući:

- Uzeli smo sebi za pravo da ukažemo na one sile, za koje mislimo da stoje iza toga. Ima stvari koje nisu poznate i nikada se neće ni saznati.

Što se tiče poznatih stvari, mi smo se apsolutno držali istorijskih činjenica, a što se tiče nekih momenata koji nisu rasvetljeni, predstavili smo ih onako kako mislimo da su se odigrali.

U tom smislu nismo se igrali, sve je tako moglo da se dogodi.


Osim što je film „Što se bore misli moje“ bazično politički triler, prema rečima autora reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između kneza Mihaila i njegove, znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je glumcu Draganu Mićanoviću, dok  uloge ostalih istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Zoran Cvijanović, kao i glumci mlađe generacije: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading