Nikola Rokvić

Uspeo je! Nikola Roković stigao na Eginu, plače i ljubi zemlju, preemotivno

Autor:

22.05.2024 15:57

Foto: Miodrag Popović

Foto: Miodrag Popović

Nikola Rokvić stigao na Eginu, čestitamo



Mesec dana nakon što je najhumanijim motivom krenuo put Grčke i manastira Svetog Nektarija, Nikola Rokvić je, uz Božju pomoć, stigao na odredište.

Instagram

 

Kao što je poznato, Nikola Rokvić krenuo je na hodočašće dugo 1.060 km kako bi prikupio pomoć deci koja su onkološki pacijenti.

Pročitajte 23. dana hodočašća javili su se prvi problemi, ovo su najnovije informacije o zdravlju Nikole Rokvića

- Na ovom putu imao sam dva zaveta!!! Prvi dadoh Svetom Nektariju da ću doći do Svetitelja peške a drugi je da neću ni centimetar preći u vozilu u pokretu!!!

Brod je sada prvo prevozno sredstvo koje je u pokretu a da nisu moje noge. Za 31 dan. Osećaj vanvremenski - poručio je ispod fotografije na Instagramu. 

Gest Nikole Rokvića vredan je divljenja, a pevača su po dolasku na ostvo savladale emocije te je pao na kolena, poljubio zemlju, pa zaplakao. 

- Toliko osećanja… Toliko emocija… Toliko ljubavi u svakom danu, pogledu, reči, koraku. Mnogi su mi govorili pre puta da je glava najbitnija.

Ja sam sada uveren da je najbitniji balans! I ne možeš se osloniti samo na jednu stvar… Možeš ali nećeš daleko… Sklad duha, duše i tela!

Duh je kao gorivo, što čistije, to bolje duša radi… Duša je motor… A telo je šasija i pneumatici!

I nekada stvarno tako izgleda, kao da sam putnik u svom biću, koje kada udje u ritam, posmatra okolinu i divi se trenucima Božije premudrosti, koja se izobilno izliva na ovom putu.

Na samu pomisao da ću uz Božiju pomoć dotaći nogama i usnama Svetu Eginu, erupcija emocija izbija iz mene… Tako je bilo daleko… Nepojmljivo mom umu…

Sada sa granica svojih vidika, blagodarim Gospodu, Svetom Nektariju i Svim Svetima na pomoći! Spreman sam da napravim i taj odlučujući korak u zagrljaj svemu najdražem što imam!!

Bogu, Svetima, porodici, bližnjima i narodu! Volim vas i Bog vas blagoslovio - napisao je Nikola Rokvić na svom Instagramu.

Ispred manastira pevača su dočekali naslednici, kao i supruga Bojana Barović koja ne krije koliko je ponosna na Nikolin uspeh i plemenito srce.

Pročitajte Deca su najveće bogatstvo - Godinu dana nakon rođenja ćerkice Nikola Rokvić iskreno o prinovi

Ova predivna porodica će nekoliko dana ostati na ostvru, a nakon liturgije će se svi zajedno vratiti u srpsku prestonicu, otkrila je pevačeva supruga za Blic

Komentari. (0)

Loading