Lepa Brena

Ovo je Brenina zabranjena ljubav koja joj se desila posle pet godina braka sa Bobom

Autor:

17.05.2024 22:06

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Spot Lepe Brene bio je zabranjen od strane Vojske



Lepa Brena karijeru je gradila u godinama kada nije bilo potrebno isticati se po skandalima, već isključivo talentom i glasovnim sposobnostima koje su nju digle na sam vrh jugoslovenske muzičke scene.

Ipak bilo je situacija koje su je pratile kroz karijeru, a od kojih ipak nije mogla da pobegne, a jedna od takvih bila je kada je zabranjen spot Lepe Brene.

Andreja Damnjanović

 

Sve se odigralo davne 1996. godine kada je pomenuti video Vojska zabranila. Iza sebe je do tada imala impozantan katalog muzike i fenomenalne muzičke spotove, ali ovaj konkretan nije se svideo tadašnjem državnom vrhu.

U jeku popularnosti snimljen je atraktivan spot Lepe Brene za numeru “Ljubav je” iz 1996. godine, a režiju je potpisao Dejan Milićević, koji je bio odgovoran za najlegendarnije spotove tog perioda.

Spot Lepe Brene iz ovog razloga je zabranjen

Međutim, Vojska je zabranila ekranizaciju ove pesme, tako da u vreme kada internet nije bio sastavni deo svakog domaćinstva niko više nije imao priliku da ga vidi.

Sav trud kao da je bačen u vodu, a sporni spot je tek pre nekoliko godina ugledao svetlost dana na Jutjubu. Modni fotograf prokomentarisao je jednom prilikom nemili događaj od pre tri decenije i smatra da se ništa problematično ne dešava u njegovom i pevačicinom radu.

Ipak karijera Lepe Brene, uprkos toj neprijatnoj situaciji, je blistava, a muzička zvezda i dan-danas snima vanvremenske hitove.

Pročitajte Lepa Brena je 20 godina čekala ovaj dan - Istina je

– Nikada mi neće biti jasno zašto se Vojska Jugoslavije stidela spota sa Lepom Brenom. Tek što se dva dana emitovao na Pinku, stigao je dopis iz Generalštaba u kome se strogo zabranjuje dalje prikazivanje. Šteta…

Mogao je to biti spot za sva vremena. Brena maršira sa specijalnom jedinicom, peva u kasarni, vojnici oko nje vežbaju… Čak ni ja nemam taj spot u arhivi – ispričao je jednom prilikom Dejan Milićević.

Komentari. (0)

Loading