Roberto Kavali

Veliki gubitak za modnu scenu: Preminuo Roberto Kavali

Autor:

12.04.2024 21:31

Foto: Tim P. WhitbyGetty Images for Vogue & The Dubai Mall

Foto: Tim P. WhitbyGetty Images for Vogue & The Dubai Mall

Roberto Kavali preminuo, neizmerna tugaPoznati italijanski dizajner Roberto Kavali preminuo je u 83. godini, pišu strani mediji. 

Tim P. WhitbyGetty Images for Vogue & The Dubai Mall

 

Roberto Kavali potekao je iz porodice umetnika, pošto je njegov deda Đuzepe Rosi bio vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Pročitajte Tata šesti put - Roberto Kavali (82) sa 45 godina mlađom devojkom dobio dete

Svoj brend lansirao je 1970. godine kada je razvio inovativni proces štampe na koži i teksasu, izgrađujući globalni modni i životni biznis sa svojim inovativnim smelim animal printovima, džinsom ukrašenim draguljima i izazovnim haljinama.

Godine 1978. Roberto Kavali bio je član žirija na izboru za mis Austrije, a jedna od takmičarki, Eva Duringer tada je osvojila srce ovog zavodnika. 

Njih dvoje počeli su da izlaze, a dve godine kasnije su svoju ljubav krunisali brakom. Dobili su troje dece. Ipak, ljubav nije potrajala, a Roberto Kavali i Eva razveli su se 2010. godine. 

Četiri godine nakon razvoda Roberto Kavali je sreću pronašao pored manekenke Sandre Nilson koja mu je prošle godine podarila sina.

Komentari. (0)

Loading