Slavko Štimac

Da li ste iznenađeni cifrom? Evo kolika je penzija Slavka Štimca

Autor:

06.04.2024 19:49

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Penzija Slavka Štimca je ovolika



Omiljeni jugoslovenski glumac Slavko Štimac započeo je karijeru još kao dečak.

Prvo ostvarenje u kome je igrao je film „Vuk samotnjak” iz 1972. godine, i nakon toga uloge su se samo nizale, pa možda zato mnogi misle da bi penzija Slavka Štimca trebalo da bude veća.

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Do toga je došlo gotovo slučajno, jer je ekipa filma došla u školu, tražila je decu za film i time su mi potpuno promenili život - otkrio je jednom prilikom Štimac.

Zanimljiv je podatak da Slavko Štimac nikada nije pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti, a jedan je od naših najboljih glumaca.

Pročitajte Glumac Slavko Štimac hospitalizovan zbog kovida

Njegova biografija je bogata, ali možda najzapaženije uloge je imao u filmovima: „Varljivo leto 68”, „Specijalno vaspitanje”, „Sjećaš li se Doli Bel” i „Podzemlje“.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri retko je davao intervjue i oduvek je vodio skroman i povučen život.

Amir Hamzagić/ATA Images

 

Penzija Slavka Štimca je nacionalna

Glumac je u skladnom braku od 1997, a u prvom braku sa Majdom Vojniković dobio je sina Vida. Interesantno je da su obe izabranice Slavka Štimca slikarke, međutim o njima nikada nije govorio.

Slavko Štimac danas ima 63 godine, a prošle godine, odlukom Vlade Srbije, našao se na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju.

Pročitajte Da li je moguće da je penzija Vesne de Vinče ovolika?

Naime, Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Dvadeset umetnika, među kojima su Aleksandar Berček, Slavko Štimac, Radoš Bajić i Dejan Savić, dobijaće do kraja života dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju, piše hellomagazin.rs.

Komentari. (0)

Loading