Dana Todorović

Sigurno niste znali da je ona ćerka Bore Todorovića, neverovatno liči na brata Srđana

Autor:

23.03.2024 14:20

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ćerka Bore Todorovića veoma je uspešna



Ćerka Bore Todorovića nije krenula očevim stopama

Legendarni glumac Bora Todorović, koji je preminuo 2014. godine, iza sebe je ostavio troje dece, koje je dobio iz dva braka.

Srđana Žiku Todorovića dobio je iz prvog braka sa balerinom Snežanom Matić, dok iz drugog braka sa suprugom Karolin Kilkom ima ćerke Danu i Taru.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Književnica Dana Todorović u intimnoj abecedi za Gloriju pre nekoliko godina otkrila je i da posle očeve smrti i dalje razgovara sa njim.

- Nedostaje mi i često sa njim razgovaram. Zato je tu još jedno veliko „T” u mom životu - moja sestra Tara.

Otkrila je i šta je za nju ljubav. 

Pročitajte Ćerka Bore Todorovića je kao lutka, retka porodična fotografija, svi na okupu

- Ljubav je ljubav prema sebi. Mnogi je brkaju sa samoljubljem, pa je se stide. Zapravo, tek kada zavolimo sebe kao nesavršeno biće koje je ovde da uči i da raste, možemo se na pravi način dati i drugima - iskreno je rekla Dana.

Ćerka Bore Todorovića Dana rođena je 1977. godine u Beogradu i bavi se prevođenjem, glumom i pisanjem. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu.

Dalibor Danilović

 

Šest godina je radila kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama, a njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota” preveden je na nemački i engleski jezik.

Nakon ovog romana, objavljenog 2008. godine, objavila je i dve knjige za decu u Sloveniji, a roman „Park Logovskoj” posvetila je svom ocu Bori.

Dalibor Danilović

 

 

Komentari. (0)

Loading