Nikola Jokić

Svetislav Pešić otkrio Jokićeve reči: Bilo bi me sramota da sada dođem u reprezentaciju

Autor:

13.03.2024 09:18

Foto: Bane T. Stojabović / Antonio Ahel ATA Images

Foto: Bane T. Stojabović / Antonio Ahel ATA Images

Reči Svetislava Pešića naišle na burnu reakciju



Reči Svetislava Pešića brzinom svetlosti šire se medijima i društvenim mrežama.

Naime, selektor košarkaške reprezentacije Srbije govorio je o Nikoli Jokiću i njegovom odbijanju da bude deo tima na Svetskom prvenstvu.

Joshua Gateley / Getty Images

 

- Vrlo kratko. To nije samo u košarci. To je u biznisu. To je u fudbalu.

Ljudi od kojih se najviše očekuje, oni moraju i mentalno, i fizički, i kako god hoćete, moraju da budu spremni za izazov da preuzmu odgovornost. Jer oni preuzimaju odgovornost. Oni su najbolji. Od njih se najviše očekuje - počeo je priču Pešić na Sport klubu.

Pročitajte Skromnost mu više nije vrlina, Nikola Jokić na meti kritike - Potrošio 30.000 evra na ovo (foto)

- Tako je i kada je Jokić u pitanju. Ako je odmoran i ako je spreman, i mentalno i fizički, ne postavlja se uopšte pitanje da li on pripada ovim momcima. To je sve isto godište, 1994. i 1995.

Oni imaju "vocap" grupu. Oni se i dalje druže, oni se dogovaraju. Oni imaju vezu i privatnu i košarkašku, navijaju jedan za drugog, čestitaju jedan drugom. To sve postoji.

Ovo su reči Svetislava Pešića koje su podigle veliku prašinu

Pešić je potom sve otkrio:

- Moram da ti kažem, Nikola je bio do zadnjeg momenta. Ja sam njemu rekao, ja sam obavio razgovore sa svim igračima, hajde ti dođi malo kasnije, hajde ti malo se odmori. 

I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao – ne, mene bi sada bilo sramota da ja tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da ja tamo dođem zadnji ili predzadnji, ja to neću.

Pročitajte Lepa sportistkinja koja je upoznala Anu i Bastijana - Ovo je ćerka Svetislava Pešića

- Ja hoću – ili igram i dolazim prvi dan, kao što je to bilo pred prethodno Evropsko prvenstvo, prvi dan i prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Znači – dolazim i sve ostalo što ja imam u privatnom životu, to nisu prioriteti.

Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka. E, to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to! - ispričao je Svetislav Pešić, piše Kurir.

Reči Svetislava Pešića veoma su komentarisane, pa mnogi Jokića gledaju drugačijim očima. 

Justin Edmonds/Getty Images

 

 

 

Komentari. (0)

Loading