Dragan Nikolić

Pravo ime Gage Nikolića nije Dragan, zbog tragedije je prestao da slavi rođendan

Autor:

17.03.2024 13:01

Foto: Nebojsa Markovic/ Ata images

Foto: Nebojsa Markovic/ Ata images

Pravo ime Dragana Nikolića malo ko je znao, ovo je istina o legendarnom glumcuDa li ste znali da pravo ime Dragana Nikolića nije ono kojim su ga svi oslovljavali?

Osam godina je prošlo od kada nas je zauvek napustio bard srpskog glumišta, a o njegovom životu i ljubavi sa Milenom Dravić stalno se pisalo i pričalo.

Nebojsa Markovic/ Ata images

 

Ipak, o nekim detaljima javnost je tek naknadno saznala, pa tako i činjenicu da pravo ime Dragana Nikolića nije Dragan, već nešto drugačije, Dragoslav, kako je i potpisan u svom prvom filmu "Pravo stanje stvari" iz 1964. godine.

- Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan - otkrio je glumac jednom prilikom.

Pravo ime Dragana Nikolića je ovo

Dragoslav je postao Dragan greškom, kad su mu na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" za ulogu iz 1965. godine napisali Dragan umesto Dragoslav.

youtube printscreen

 

Tako je zauvek u javnosti ostao poznat kao Dragan Gaga Nikolić, dok je samo u dokumentima stajalo njegovo kršteno ime.

To nije jedina intriga iz njegovog privatnog života. Naime, malo je poznato da je posle smrti starijeg brata dugo patio i bio na ivici depresije.

Pročitajte Milena i Gaga nisu imali biološku decu, ali jedna devojčica im je bila centar sveta, sve su joj pružili

Stariji brat mu je bio uzor u svemu. Brat je preminuo 20. avgusta, na dan kad je Gaga rođen. Zbog toga više nikada nije slavio rođendan.

Često je govorio da bi voleo da mu Miroslav s njegovim društvom dođe na rođendan da ga proslave.

Komentari. (0)

Loading