Jovana Joksimović

Izjava Jovane Joksimović se prepričava, mnoge žene joj već zamerile

Autor:

08.03.2024 18:45

Foto: Miloš Nadaždin

Foto: Miloš Nadaždin

Izjava Jovane Joksimović privukla dosta pažnje



Izjava Jovane Joksimović u emisiji „Blic dan“ privukla je dosta pažnje.

Voditeljka je govorila o svojim počecima i o tome kakav je bio njen put do uspeha i kako su je tretirali koleginice na samom startu karijere.

Printscreen Blic Tv

 

- Nedavno sam razmišljala o tome kako se moja generacija danas i devojke od dvadeset do trideset godina možda i ne razumeju. U stvari, to su žene kojima smo mi gradile taj put da danas ne znači ne, i da to neću i to ne moram je skroz okej.

U moje vreme na tim počecima kad si mlad nemaš nikakva prava, ne ako si žensko nego i ako si muško. 

Pročitajte Željko Joksimović otkrio ćerkine reči - To me je tako zabolelo

Volontiraš, gledaš u starije kao u Boga i čekaš svoja dva minuta slave. U tom smislu je potpuno drugačije, danas vi dođete u redakciju, dođe mlada osoba, dobije platu, stalno zaposlenje i prosto se dobro oseća.

Prema ženama u novinarstvu je uvek vladala ta jedna stigma – „Šta ti znaš? Ako si se lepo sredila, to znači da nisi dovoljno pametna, što lepše izgledaš to ti je manji mozak." To je bio narativ koji je mene sačekao u medijima.

Antonio Ahel /ATA Images

 

Izjavu Jovane Joksimović razumeće sve žene

- Kada sam ja počinjala bila je takva situacija da, kada vodite jutarnji program na Radio-televiziji Srbije, treba da nosite malo šminke. Meni su rekli da nisam krenula na maskenbal kada sam se sredila. 

To su sve stvari koje se mojim koleginicama, pa i vama i meni stavljaju na teret.

Pročitajte Da li biste u ovome došli na gala proslavu? Jovana i Željko u centru pažnje (foto)

- Ja mislim da smo mi kroz Radio-televiziju Srbije uspeli da napravimo tu drugačiju estetiku, a to je da  ljudi treba da se lepo srede i da to ne znači da nisi dovoljno pametan. 

Ja sam slučajno završila u medijima, bio je konkurs na BK gde sam se ja prijavila iz drugih razloga, a u stvari sam završila na televiziji.

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Stvarno volim ovaj posao, privilegija je da možeš danas da se baviš onim što voliš. Kada završim emisiju, ja sam umorna, ali sam i srećna i provela sam se super.

Uspela sam da obrađujem teme koje mene interesuju i da se lepo provedem, jer zamislite da se četiri sata dnevno dosađujem.

Komentari. (1)

Loading
Nika

11.03.2024 09:13

Sklanjajte se matorci, ovo je naše vreme!