Šaban Šaulić

Ludo je voleo: Ova pevačica imala je posebno mesto u srcu Šabana Šaulića

Autor:

25.02.2024 21:45

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Obožavao je njen glas



Iako nas je kralj narodne muzike Šaban Šaulić napustio pre pet godina, interesovanje za njegovom muzikom, ali i detaljima iz njegovog života ne jenjava.

Pevačev kolega i prijatelj Zoran Pejić Peja govorio je o prijateljstvima na estradi, pa se dotakao prijateljstva Šabana Šaulića i Vide Pavlović.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Prijateljstvo Šabana Šaulića i Vide Pavlović bilo je posebno

Prema njegovim rečima, Šaban je takoreći bio lud za Vidom zbog njenog moćnog glasa, pa je podelio detalje njihovog druženja.

- Prvo da kažem da je Vida bila velika pevačica i kraljica, svi su uživali u njenom glasu. Pokojni Šaban je Vidu izuzetno poštovao i cenio, govorio je da ono što Vida može da otpeva, to ne može niko.

Pročitajte Razveli se pa shvatili da ne mogu jedno bez drugog, ljubav Šabana i Goce tragično je završena pre pet godina

Nju su svi zvali „mama Vida“. Istina je da je Šaban govorio da kada Vida peva, muzički instrument može da se štimuje prema njenom glasu. Ludo ju je voleo - počeo je on i dodao:

- Kada je Vida imala pauzu od šest-sedam godina, otvorila je kafanu u kući gde je živela i Šaban i ja smo se dogovorili jedno veče da odemo da je obiđemo.

youtube printscreen

 

Moram da priznam da smo nas dvojica te noći popili toliko vina da je njen tadašnji muž išao tri, četiri ili čak pet puta do pumpe da dokupi još vina. Ona i Šaban su tada pevali cele noći – ispričao je Peja za Grand, a prenosi Blic.

Komentari. (1)

Loading
Nikola

26.02.2024 14:55

DVA najveca pevaca na prostoru bivse Jugoslavije koja su ikad postojala, bili su pravi umetnici narodne muzike. Neka pocivaju u miru ,njihova muzika je nacionalno duhovno blago i dopronos kulturi.🇷🇸