Danica Maksimović

Danica Maksimović školovala se za nešto sasvim drugo, da nije glumica krojila bi sudbine mnogima

Autor:

28.11.2023 20:00

Foto:

Foto:

Obrazovanje Danice Maksimović mnogima nije poznato



Legendarna Danica Maksimović ostvarila je bogatu karijeru brojnim ulogama na filmu, u serijama, ali i na daskama koje život znače.

Međutim, malo ko je upućen u obrazovanje Danice Maksimović.

Naime, glumica je osim Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uporedo studirala Pravni fakultet. o čemu je govorila u emisiji "Ekskluziv“.

Obrazovanje Danice Maksimović iznenadilo je mnoge

- Moji roditelji nisu znali da sam upisala Akademiju, ja sam to krila. Išla sam paralelno na Pravni fakultet i donosila na uvid ocu indeks Pravnog. I oni mene vide na ekranu i kažu: "Je l' ovo naša Danica? Ma nije, ma jeste...“

Pročitajte Umetnička dela, kamin i ruže - Dom Danice Maksimović je spoj luksuza i topline (foto)

- To je bilo moje prvo pojavljivanje - otkrila je glumica.

Inače, Danica Maksimović glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa Branislavom Lečićem i Darom Džokić.

Prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu "Hajduk". Uz Tanju BoškovićMilenka Pavlova Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama.

Petar Đorđević

 

Devedesetih godina Maksimovićeva je sa kolegom Vladanom Savićem igrala kabare koji se zvao "Godine zapleta".

Dobitnica je "Sterijine nagrade" za ulogu u predstavi "Lukrecija iliti ždero".

Ostvarila je značajne uloge u filmovima: "Hajduk", "Sabinjanke", "Ćao, inspektore", "Bal na vodi", "Tesna koža", "Hajde da se volimo", "Noć u kući moje majke", "Zona Zamfirova", "Čarlston za Ognjenku" i "Amanet", kao i u TV-serijama: "Jelena", "Lisice", "Ranjeni orao", "Urgentni centar" i "Sinđelići".

Komentari. (0)

Loading