Vjera Mujović

Ugledni doktor i naučnik: Ovo je muž Vjere Mujović

Autor:

25.11.2023 14:32

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Suprug Vjere Mujović veoma je cenjen



Poznata dramska umetnica Vjera Mujović ostvarila je zavidnu karijeru. Iza nje su brojne značajne uloge u serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Moj rođak sa sela“ “ M(j)ešoviti brak“, „Miris kiše na Balkanu“, „Tajkun“, „Kolo sreće“, „Crveni mesec“.

Osim toga igrala je i u filmovima „Potera sa srećkom“, „Savršena žena“, kao i u brojnim predstavama, a samo neke od njih su „Uspavana lepotica“, „Bergmanova sonata“, „Lolita“, „Idiot“…

ATA Images

 

Međutim, o njenom privatnom životu malo toga je poznato, te tako javnost dugo nije znala ko je suprug Vjere Mujović.

Brak Vjere i njenog muža počeo je kao lepa ljubavna priča, a posebno je zanimljivo da se njihovo poznanstvo desilo u avionu.

Suprug Vjere Mujović je ugledni nemački lekar i naučnik Štefan Prajs. Sudbonosni susret bračnog para dogodio se na letu za Ulan Bator, a veridba se desila u Palermu.

Pročitajte Glumica neutešna - Tuga je beskrajna

Pre crkvenog venčanja koje je održano 9. maja 2015. godine u Beogradu, prethodilo je građansko sklapanje braka u avionu koji je saobraćao na relaciji Beograd-Istanbul.

Glumica svog muža ne eksponira javno, ali je jednom prilikom govorila o njihovom braku.

- Razdvojenost daje neku posebnu čar našem odnosu. Imamo manje vremena za nevažne stvari i gluposti. To je, ispostavilo se, dobar recept za uspešno funkcionisanje našeg braka. Veća je odgovornost prema zajedničkom vremenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Trudimo se da uživamo i da ga provedemo što kvalitetnije. Kada smo razdvojeni, gledamo da obavimo što više stvari, da radimo više, kako bismo više bili posvećeni jedno drugom kad smo zajedno - rekla je ona svojevremeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Suprug Vjere Mujović je ugledni doktor interne medicine iz Minhena, koji ima 10 godina radnog iskustva u minhenskim bolnicama. On je 1999. osnovao kliniku „Clinovate NET“, čiji je izvršni direktor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Ova klinika ima svoju web aplikaciju za prikupljanje i upravljanje kliničkim podacima za sve potrebe različitih interventnih i neinterventnih istraživanja. Prajs je u ovoj ustanovi šef odseka za nauku.

 

Komentari. (0)

Loading