Zlata Petković

Ćerki je dao majčino ime, od oca nasledio talenat za muziku: Ovaj poznati muzičar je sin Zlate Petković

Autor:

02.11.2023 21:23

Foto:

Foto:

Ovaj poznati muzičar je sin Zlate Petković



Jedna od najlepših žena stare Jugoslavije bila je glumica Zlata Petković koja nas je napustila 2012. godine. Velika glumica ostavila je iza sebe zapažene uloge, ali publika je najviše pamti po ulozi Marije iz „Otpisanih“.

You tube print screeen

 

Zlata je 1971. godine proglašena za mis Jugoslavije, a iste godine proglašena je za mis fotogeničnosti sveta, ali je oduvek znala da želi da se bavi glumom.

Pročitajte U čast jedne od najlepših srpskih glumica - Zlata Petković dobila spomenik u rodnom Svrljigu

- Studirala sam sa Bogdanom Diklićem, Radošem Bajićem, Lazom Ristovskim, Slavoljubom Fišekovićem, Ivanom Klemencom, Srđanom Dedićem, Snežanom Savić, Ljiljanom Stjepanović, Gordanom Kosanović i Gordanom Pavlov

Bila je to odlična klasa i mnogo smo se družili. Više vremena provodili smo zajedno nego sa svojim porodicama. Sećam se kako sam sa Diklićem spremala ispite, ja sam čitala, a on je slušao.

Glumica je kao mlada postala mama, a u julu je na svet stigao prvi sin Zlate Petković, Gvozden kojeg je dobila u prvom braku.

U početku je krila trudnoću na fakultetu, sve dok profesorka na jednim vežbama nije primetila stomak.

Pročitajte Ne zna se koji je lepši - Sinovi Dejana Stankovića nadmašili tatu

- Bojala sam se da me ne izbace sa klase i punih šest meseci od profesora sam krila da sam trudna. Redovno sam išla na sva predavanja i vežbe. Sećam se da sam u šestom mesecu polagala kolokvijum iz akrobatike u obaveznom trikou.

Tada je profesorka Ognjenka primetila da sam se konačno i ja malo ugojila, a kada me je bolje pogledala, shvatila je o čemu je reč. Pošto sam bila izuzetno pripremljena, dobila sam najvišu ocenu – otkrila je ona svojevremeno.

Mlađi sin Zlate Petković poznati je muzičar

Zlata o prvom suprugu i sinu nikada nije govorila jer se nisu bavili javnim poslom, a poznato je da je u drugi brak uplovila sa muzičarom Aleksandrom Sanjom Ilićem sa kojim je dobila drugog sina Andreja Ilića.

Andrej je od oca nasledio dar za muziku.

On se bavi pevanjem, komponovanjem, pisanjem tekstova i muzičkom produkcijom, a uprkos tome ni on ne voli preterano da se eksponira.

Andrej se, inače, prošle godine oženio svojom izabranicom Vanjom, s kojom je dobio ćerku kojoj je u majčinu čast dao ime Zlata.

Instagram

 

– Možda će zvučati čudno, ali ja i dalje nisam svestan da se to dogodilo. Zasad normalno funkcionišem, s tim što svakodnevno imam neke svoje padove. Još uvek se nisam navikao na to da moje majke nema – rekao je Andrej za jedan list nakon majčine smrti.

Komentari. (0)

Loading