Stefan i Tara

Najsrećniji dan u porodici Đoković: Ovako je izgledalo krštenje Stefana i Tare (foto)

Autor:

22.10.2023 21:09

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković krstio decu u manastiru Ostrog



U porodici Đoković bio je veliki povod za slavlje. Novak Đoković krstio je decu, sina Stefana i ćerku Taru, u manastiru Ostrog u Crnoj Gori.

Uz Novaka i Jelenu na ovaj važan dan bili su najbliži članovi porodice, a kum na krštenju bio je nekadašnji fudbaler Neven Marković, s kojim je teniser odrastao na Banjici.

Marković, koji je karijeru završio 2016. godine u poljskoj „Legiji”, krstio je Novakovog sina Stefana, dok je malu Taru krstila Maja Kremić, direktorka u Fondaciji „Đoković” i najbolja Jelenina drugarica.

Maja je za ovu priliku izabrala jednostavnu haljinu s dugim rukavima, a mali Stefan i Tara bili su obučeni u bele odore.

Krštenje je obavio patrijarh Porfirije, s kojim je Đoković, po pisanju domaćih medija, dobar prijatelj. 

Pročitajte Iznenađeni? Fotografija najlepše žene sveta sa Noletom kruži mrežama

Na slikama se može videti da su bili prisutni i Srđan Đoković, Novakov brat Marko, kao i još neki poznanici i prijatelji. 

Novak i njegov otac Srđan su se za ovu priliku obukli u tonu, sa teget sakoima i svetloplavim košuljama. 

Da podsetimo, majka Novaka Đokovića Dijana ranije je pričala zbog čega njeni unuci nisu dosad kršteni.

Naime, Novak i Jelena su želeli da sačekaju dok njihova deca ne odrastu još malo pre nego što načine taj korak u njihovom duhovnom razvoju.

Pročitajte Srđana Đokovića je tada dotukla Novakova odluka - Plakao sam kad mi je rekao da...

– Jako sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka i velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega – izjavila je Dijana, pa dodala:

– Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi.

Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže: ‘Kada budu mogli da shvate čin krštenja’. On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni – rekla je tada Dijana.

Nakon što je Novak Đoković krstio decu, svi su se uputili u Podgoricu gde se nastavilo slavlje.

Komentari. (0)

Loading