Psihologija

Ona ima 93 ličnosti, svaka od njih ima svoje godine i potrebe, a u danu menja identitet 8 puta

Autor:

07.09.2023 21:15

Foto:

Foto:

Disocijativni poremećaj ličnosti - šta tačno podrazumeva?Poremećaj višestruke ličnosti, odnosno disocijativni poremećaj ličnosti, podrazumeva da osoba ima minimum dva odvojena ego-stanja (alter-ega, dvojnika), s različitim osećanjima i potrebama.

Devojka s Novog Zelanda, Amber Lodž, ima čak 93 različite ličnosti u sebi, od male dece koja vole da slikaju do odraslih koji uživaju u romantičnim večerima.

Disocijativni poremećaj ličnosti je dijagnostikovan kod Amber pre pet godina.

Ona je do tada je imala probleme u životu, posebno na ljubavnom planu, jer njeni partneri nisu mogli da isprate “promene raspoloženja”.

Pročitajte Džaba lepota i vitko telo - Muškarci gube glavu za ženama koje imaju samo ovu karakteristiku

- Bilo je teško za ljude s kojima smo izlazili. Nisu razumeli zašto bismo se tako brzo promenili i zašto je delovalo da svaki put pred sobom imaju drugu osobu - objašnjava Amber (31) koja za sebe govori “mi”.

Život Amber Lodž je dobio smisao tek pošto je upoznala Andreu (26), a vremenom je njihova ljubav krunisana brakom, prenosi New York Post.

Interesantno je to da Andrea ne samo da prihvata različite ličnosti, koje Amber nosi u sebi, već se trudi da se poveža sa svakom od njih. Ona ističe da je uzbudljivo kada uči o njihovim preferencijama i interesovanjima.

@healing.the.mosaic Replying to @majesticmolerat Honestly proud of chloe how much better she has gotten better at handwriting. Some alters still cant read or write at all. #dissociativeidentitydisorder #dissociativedisorder #alters #dissociation #amber ♬ Chill Noons - Kronicle

Tokom jednog dana, Amber doživljava promenu identiteta pet do osam puta, što dovodi do nepredvidivih raspoloženja.

To znači da njena partnerka može da zaspi pored jedne, a probudi se pored sasvim druge ličnosti.

Pročitajte Ovo će vam promeniti život! Stručnjak za žensku psihologiju tvrdi - Žena počinje da stari kada primetite...

Da bi mogla da isprati “zamršenu dinamiku”, Andrea vodi beleške i čuva ih u posebnom folderu, a kada ima bilo kakvu nedoumicu obrati se Amber za odgovor.

- Pravi je izazov kada treba da se setim ko voli cveće, čiji je rođendan i drugih detalja - objasnila je Amberina partnerka, a prenosi Telegraf.

 

 

 

Komentari. (0)

Loading