Mia

Kažu da je preslikana baka: Ova lepotica je unuka Mire Stupice (foto)

Autor:

19.08.2023 16:15

Foto:

Foto:

Unuka Mire Stupice neodoljivo podseća na baku iz mlađih dana kažu mnogi



Danas se navršava 7 godina od smrti legendarne Mire Stupice.

Mira Stupica bila je jedna od najboljih srpskih glumica. Rođena je 1923. a preminula je 2016. godine u 93. godini života. 

Sa 18 godina debitovala je u pozorištu, a potom je decenijama koje su usledile nanizala veliki broj uloga koje su je načinile ikonom srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Youtube Screenshot

 

Što se tiče privatnog života glumačke dive, Mira je kao veoma mlada stupila u prvi brak.

Sa svega 19 godina udala se za kolegu i velikog zavodnika iz četrdesetih godina prošlog veka - Milivoja Mavida Popovića sa kojim je bila četiri godine.

U braku sa Popovićem Mira je dobila ćerku Minu, koja joj je podarila unuku Miu, koji je danas majka Mirinom praunuku Maksimu

Pročitajte Posle snimanja Maratonaca Seka Sablić 30 godina nije progovorila sa ovim kolegom, obožavali ste ga

Unuka Mire Stupice veoma podseća na baku iz mlađih dana.

Mia živi u Parizu, ali smo pre nekoliko godina imali prilike da je vidimo u Beogradu kada je došla povodom Svetskog dana pozorišta. Tada su u Ateljeu 212 predstavljene poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca, između ostalih i Mire Stupice.

Ata Images

 

- Čast mi je da budem prisutna na ovakvom događaju, gde se s takvim pijetetom govori o mojoj baki. Ima ovde danas puno više kompetentnijih ljudi od mene, koji će mnogo lepše da pričaju o njoj - rekla je tada unuka Mire Stupice.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading