Dušan Vlahović

Francuski mediji bruje: Dušan Vlahović ima ozbiljan zdravstveni problem

Autor:

21.07.2023 16:43

Foto: Photo by Gabriele Maltinti Getty Images via Guliver

Foto: Photo by Gabriele Maltinti Getty Images via Guliver

Zdravstveno stanje Dušana Vlahovića više nije tajna, fanovi zabrinuti



Srpski reprezentativac Dušan Vlahović našao se u žiži interesovanja nakon što se u javnosti pojavila priča da je poznati fudbalski klub Pari Sen Žermen izrazio želju da ga dovede u svoje redove. 

Međutim, čelnici kluba odustali su od te ideje, a razlog je, kako navode strani mediji, poljuljano zdravstveno stanje Dušana Vlahovića. 

Profimedia

 

Kako "RMC Sport" otkriva mladi fudbaler ima hroničnu pubalgiju zbog koje je prošle sezone propustio veliki broj mečeva. 

Pročitajte Najskuplji srpski fudbaler - Želja za pobedom je deo mog karaktera

- Zdravstveno stanje Dušana Vlahovića je upitno. On pati od hronične pubalgije zbog čega je prošle sezone propustio deset mečeva sa Juventusom iz Torina.

Ta situacija zabrinjava klubove koji su spremni da ulože u srpskog giganta: Bajern (ako ne dođe Hari Kejn) i PSŽ - piše "RMC".

 

 

Zdravstveno stanje Dušana Vlahovića zabrinulo je njegove fanove, a mnogi su se zapitali šta je pubalgija sa kojom se slavni fudbaler bori. 

Naime, pubalgija je zapravo oštar bol u preponama, često se javlja kod sportista, posebno kod fudbalera koji podnose najveći teret u toj oblasti.

Pročitajte Vlahović heroj velikog srca - Roditeljima bih sve dao, dovoljno mi je da imam za garderobu i da odem na more

Karakterističan bol javlja se u predelu prepona i donjem delu stomaka. Kada se povreda pogorša, bol postaje sve akutniji i počinje širiti na druge mišiće. Čak su i testisi često pogođeni ovom nelagodnošću.

Glavni uzrok pubalgije je ponavljano delovanje celog ligamentnog, mišićnog i koštanog kompleksa koji se spaja između dve stidne kosti.

Suprotno delovanje trbušnih mišića i mišića nogu može stvoriti dugotrajan endem zahvaćene kosti i tetiva.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading