Nekad i sad

Iza njega su najveća filmska i pozorišna ostvarenja: Dečaku sa slike danas je rođendan, šta mislite ko je?

Autor:

12.07.2023 19:00

Foto:

Foto:

Rubrika nekad i sada ovaj put vam predstavlja osobu iz sveta kinematografije...



Rubrika nekad i sada definitivno je jedna od omiljenih, stoga smo pronašli fotografiju još jedne poznate ličnosti iz ranog detinjstva.

Dečak sa slike rođen je u Novom Sadu 1948. godine.

Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju studirao je u Beogradu, a diplomirao je na odseku Dramaturgije 1973. godine.

Instagram

 

Dobitnik je brojnih prestižnih priznanja i nagrada, filmovi i predstave koje je režirao postale su kultni, a spisak je poduži: „Maratonci trče počasni krug“, „Radovan III“, „Ko to tamo peva“, „Sabirni centar“, „Balkanski špijun“, „Profesionalac“ itd.

Pročitajte Živela u siromaštvu, sa 17 godina postala majka - Devojčica sa slike danas je jedna od naših najvećih zvezda

Sigurni smo da više niste u dilemi da je dečak iz rubrike nekad i sada upravo dramaturg, scenarista i reditelj Dušan Kovačević.

Damir Vujković

 

Ćerka Duška Kovačevića, džez pevačica Lena Kovačević, na današnji dan podelila je očevu fotografiju uz čestitke, kada je ponosno istakla da osim rođendana proslavlja i nekoliko jubileja.

Pročitajte Gde je Kerem iz serije 1001 noć? Napao ženu nožem, ne liči na sebe (foto)

"Srećan ovaj veliki Praznik i srećan rođendan mom dobrom, vrednom, zamišljenom, duhovitom, nežnom, brižnom, empatičnom, zabrinutom, mudrom i prozorljivom ocu koji nas svakog dana svojom ljubavlju i brigom obasipa u meri kao kada smo bili deca.

Ata Images

 

Koliko te volimo od sad samo u desetercu da pišem...“, istakla je Lena pa dodala:

Ove godline slavimo nekoliko jubileja: 50 godina od pozorišne predstave „Maratonaca“, deset godina kasnije snimljen je i film po istoj drami kao i 50 godina od predstave „Radovan III“.
ŽIVELI!!!“

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
Biljana

14.07.2023 10:30

Pogresili ste godinu rodjenja. Srecan rodjendan

LanMi

06.08.2023 14:05

živeo u sitomasnoj porodici, rofitelji na rubu egzistencije....a u to vreme retko ko je ziveo u izobilju sa malim stvarima smo bili presrećni...