Elena Karaman

Doživela je najveću roditeljsku bol: Elena Karaman objavila fotografiju preminulog sina, njene reči bole (foto)

Autor:

04.06.2023 15:00

Foto:

Foto:

Poruka Elene Karaman tera suze na očiSin Elene Karaman i fudbalera Peđe Mijatovića je pre 14. godina izgubio život. Andrej je, naime, rođen sa celebralnom paralizom, a potom je oboleo i od hidrocefalitisa.

Kada je napunio 13 godina, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo zbog čega je bio priključen na aparate. Životnu bitku, nažalost, je izgubio u junu 2009. godine u Valenciji. 

Andreja Damnjanović

 

Ovim tužnim povodom najstarija ćerka Verice Rakočević oglasila se putem društvenih mreža, a poruka Elene Karaman gađa pravo u srce. 

- Neka ti vetar uvek širi krila, neka ti sunce isijava toplotu na lice, neka ti kiša pada nežno po poljima, neka te boginja drži u svojoj ruci - napisala je Elena ispod fotografije na kojoj je uramljena Andrejeva slika.

Instagram

 

Podsećanja radi, Elena Karaman nedavno je progovorila o najtežem periodu, a bol za sinom, kako i sama priznaje, ni dan danas ne prolazi. 

- Desilo mi se poslednje što sam mogla da pretpostavim, porođaj se iskomplikovao i moje dete se rodilo sa cerebralnom paralizom.

Pročitajte Smrt sina Elena nosi kao večnu ranu, ispovest o bolesti i razvodu od Peđe Mijatovića - Misli su mi se vrtele u suicidnom krugu

Nikada nismo ni saznali šta se zapravo desilo. Koliko su lekari pogrešili, a koliko se sudbina poigrala sa nama, verovatno nikada nećemo saznati. Intimno mislim da je osnovni problem bio u tome što nisu našli za shodno da dete, koje je rođeno pet nedelja ranije, stave u inkubator, oslanjajući se na njegovu telesnu težinu.

Kako sam ja proučila sve moguće medicinske leksikone, ispostavilo se da lekari ne samo što odmah posle porođaja nisu odreagovali kako je trebalo, nego mu čak ni valbulu za hidrocefalos koji je naknadno dobio nisu ugradili na vreme.

 

 

Kada je Andrea napunio osam meseci potvrdili su ono u šta sam ja odavno sumnjala – dijagnoza je bila cerebralna paraliza. Nisam morala da čekam da dete napuni osam meseci, da bih konstatovala da sa njim i te kako nešto nije u redu, jer možda ne umem što-šta, ali majka da budem definitivno znam - ispričala je jednom prilikom Elena.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading