Lorin

Drugi put na tronu, istorijska pobeda: Lorin ponovo Evroviziju vodi u Švedsku (video)

Autor:

14.05.2023 06:30

Foto: (Photo by Dominic Lipinski/Getty Images

Foto: (Photo by Dominic Lipinski/Getty Images

Pobednik Evrovozije 2023. Švedska



Predstavnica Švedske Lorin drugi put je pobedila na Evroviziji i tako postala drugi izvođač u istoriji ovog muzičkog takmičenja koji je useo dva puta da bude na tronu. 

Naš predstavnik Luk Blek sa pesma "Samo mi se spava" zauzeo je 24. mesto. 

Lori je već poznata publici jer je 2012. godine osvojila Evroviziju sa pjesmom "Euforija“ koja je ujedno bila jedna od najslušanijih pesama u istoriji ovog takmičenja.

Photo by Anthony Devlin/Getty Images

 

Lorin je važila za favoritkinju na kladionicama još i pre nego što je pobedila na nacionalnom takmičenju u Švedskoj.

Loren je rođena u Stokholmu, u Švedskoj, 1983. godine. U ranom detinjstvu se preselila u Vesteros. Tamo je odrasla i Vesteros naziva svojim rodnim gradom. Većinu svojih tinejdžerskih godina provela je u Griti.

Pročitajte Srbija u finalu Evrovizije! Luk Blek podigao Liverpul na noge (video)

Švedska pevačica i tektopisac postala je svetski poznata kada je osvojila trofej na prestižnom muzičkom takmičenju, a ove godine se vratila na velika vrata sa numerom "Tattoo" i zanimljivim scenskim nastupom.

(Photo by Dominic Lipinski/Getty Images

 

Lorin je svoju muzičku karijeru započelka 2004. godine učešćem na takmičenju "Idol" u kojem je osvojila 8. mesto, a do danas se više puta upisivala na listu "Top 10" i "Top 20" najslušanijih singlova u Švedskoj.

Ona se bavila i voditeljskim poslom, a nakon toga napravila pauzu, povukla se sa javne scene i vratila se u medije kao producentkinja brojnih rijaliti programa, dok je pre nekoliko godina priznala da je biseksualno orijentisana.

Nedavno je priznala da ima dečka, kog krije od javnosti.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading