Lea Kiš

Jugoslavija ga je obožavala: Ovaj poznati gospodin je otac Lee Kiš (foto)

Autor:

12.03.2023 18:00

Foto:

Foto:

Otac Lee Kiš bio je miljenik Jugoslavije, a njegova ćerka je neizmerno ponosna na njega



Popularna voditeljka Lea Kiš imala je oca koji je takođe bio veoma dobro poznat javnosti. U pitanju je proslavljeni fudbaler Pavle Kiš, koji je kao jako mlad zaigrao u fudbalskom klubu „Partizan“ i odigrao 50 utakmica.

Pročitajte Kakva majka, takva ćerka - Naslednica Lee Kiš napunila 28 godina, izgleda kao mama u mladosti (foto)

Mirko Tabašević

 

Prošle godine bilo je 60 godina otkako su čuvene „Partizanove bebe“ osvojile prvenstvo Jugoslavije, kada se Lea Kiš sa ponosom setila svog oca, te podelila fotografiju tadašnje postave legendarnog kluba.

Pročitajte Potresna ispovest Lee Kiš o gubitku bebe i borbi za život

„Šezdeset godina otkako su "Partizanove bebe" osvojile prvenstvo! Ponosna na mog tatu“, napisala je voditeljka čiji je otac nesumnjivo bio miljenik nacije.

Posle „Partizana“ Pavle Kiš igrao je u nekoliko evropskih klubova od kojih su najpoznatiji PSV Ajndhoven i Bajer Leverkuzen, a po završetku sportske karijere uspešno se bavio advokaturom. Otac Lee Kiš preminuo je 2018. u 79. godini.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Vera

14.03.2023 07:20

E, bas vam hvala, novinari Danasa, vi nas svakodnevno obavestavate o tako vaznim stvarima poput ove " ko je bio otac Lee Kis", pa o braci, sestrama, tetkama, deci i unucima, bivsim momcima, muzevima i ljubavnicima raznih drugih likova sa TV, estrade, voditelja kvizova, citaca vremenske prognoze i drugih jako vaznih licnosti u zivotu ovog naroda i ove zemlje...E, vala, bas imamo sta svaki dan da procitamo, dobro se obavestimo i puno toga vaznog naucimo od vas! Eto, taman posla da ne znam ko je bio otac a ko cerka Lee Kis!?!