Luka Ivanović

Čovek sa jastogom ide u Liverpul: Luke Black otkrio koga vodi na Evroviziju (video)

Autor:

05.03.2023 11:05

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Luke Black pevaće na srpskom jeziku



Luke Black, odnosno Luka Ivanović predstavljaće našu zemlju na predstojećem “Evrosongu” koje će se održati u Liverpulu, u Velikoj Britiniji. Luke Black je ubedljivi pobednik takmičenja "Pesma za Evroviziju", nakon sabiranja glasova publike i žirija. Njegova, pobednička pesma nosi naziv "Samo mi se spava".

Pročitajte Mlada nada muzike Luke Black - Drago mi je da uživaju u onome što radim

Ata Images

 

Luke Black je od žirija, u kome su pored ostali bili i Lena Kovačević i Nevena Božović, dobio maksimalan broj poena - 12, dok je od publike, kada se prebace u evrovizijske bodove osvojio 10. To je bilo  i više nego dovoljno da iza sebe Princa sa pesmom "Cvet sa istoka", i osvoji prvo mesto na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju.

Nakon proglašenja pobednika usledio je emotivan trenutak kada ga je Konstrakta zagrlila na bini, a Luka je otkrio samo jedan detalj njihovog razgovora:

Ata Images

 

 

- Rekla mi je da se pripremim za jedno od najlepših putovanja mog života.

Mladi pevač bio je nestrpljiv da zagrli svoj tim i da će tako da proslavi pobedu, te da će odmah da zove tatu da se ne naljuti, piše Kurir.rs.

- Ja sam tati rekao: "Tata ako budem jednom poznat, vodiću tebe i mamu gde god da krenem" - pokazao je mladi pevač koliko voli svoju porodicu, a zatim je dodao i da mu je tata najveća podrška.

Luka je odgovorio i na pitanje da li će pevati na srpskom ili na engleskom:

- Ja sam se jako vezao za srpsku verziju, tako da bih voleo da predstavljam svoju zemlju na taj način.

Porodica mu je najveća podrška

Ata Images

 

Luku su tokom perioda takmičenja pojedini mediji nazvali čudakom jer svuda sa sobom nosi plastičnog jastoga sa kojim razgovara, istovremeno na pitanje šta znači umetničko ime Luke Black objasnio je da je Luke njegovo ime na engleskom dok je Black crni period od 40 dana kojim je žalio domaću muzičku scenu, tačnije period kada je napravio pobedničku pesmu.

- Ono što je glavna tema ove nove pesme jeste letargija društva na svakakve unutrašnje i spoljašnje okolnosti. Same stvari koje se dešavaju su loše i pogrešne, ali i naša svesnost o tim stvarima na svakodnevnom nivou. Mislim da je nekako prirodno kada krene taj haos da se dešava, ljudi žele da pobegnu u nešto što im je lepo, čisto i sigurno – kao što je san. Ali, da li bi trebalo samo da spavamo? Pa ne znam, meni se trenutno jako spava i stvarno mi se samo spava. Da li treba da se probudim? Da. Da li svako treba da se probudi? Da. OK je i utopiti se u neki komfor, nije to baš toliko strašno - pojasnio je Luka, prenosi STORY.

Pročitajte Konstrakta očarala Evopu - Najbolji uspeh Srbije poslednjih 10 godina!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

 

Luke Black je rođen u Čačku pod imenom Luka Ivanović. Autorskom muzikom bavi se od 2005. godine. Sa 12 godina počeo je da piše tekstove, a sa 16 da komponuje i radi aranžmane. U tom razdoblju snimio je 6 albuma, a danas je jedini solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja. Završio je osnovne studije književnosti u Srbiji i muzičku akademiju u Britaniji, a može se pohvaliti i master diplomom.

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Sandra

05.03.2023 12:12

Odvratan je u svakom smislu,a pobeda je nameštena od žirija.