Aleksandra Kovač

Kornelije bi zaplakao: Aleksandra objavila prelepe vesti, sutra je najvažniji dan! (foto)

Autor:

14.02.2023 21:15

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Objava Aleksandra Kovač oduševila, svi aplaudiraju



Pet meseci je prošlo otkako legendarni kompozitor Kornelije Kovač nije sa nama. Njegova porodica se još uvek teško nosi sa bolom i često evocira uspomene na društvenim mrežama. Danas se Kornelijeva ćerka Aleksandra na svom Instagram profilu setila pokojog oca i sa svojim pratiocima podelila prelepe vesti – Kornelije Kovač će biti posthumno odlikovan ordenom Karađorđeve zvezde.

Pročitajte Čitulja koja nas je rasplakala - Nastavljam tvojim stopama

 

 

„Moj otac Kornelije će sutra posthumno biti odlikovan ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena. Tata je bio skroman čovek koji je svojim radom i ogromnom ljubavlju ka muzici izgradio svoju karijeru i svoje ime. Svima nama ostavio je pesme koje će večno živeti i muziku koja je postavila standarde i pokazala pravi put svima koji su pratili njegove korake. Znam da bi mu ovakvo priznanje puno značilo, bio bi ponosan i žao mi je što mu nije dodeljeno dok je bio živ. Odavno ga je zaslužio.“

Pročitajte Lepa i uspešna - Ovo je najmlađa ćerka Kornelija Kovača, posle smrti majke sestra Aleksandra pružila joj je sve

Boško Karanović

 

Podsetimo, Kornelije Kovač preminuo je 12. septembra prošle godine od posledica korona virusa u 81. godini života. Kovač je bio srpski kompozitor, pijanista i aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a prvu kompoziciju „Pusti trotoari“ komponuje već sa 14 godina ‒ 1956. godine.

Pročitajte Posle razvoda i Spomenkine smrti vratila mu je veru u ljubav - Ovo je Snežana, druga supruga Kornelija Kovača (foto)

Boško Karanović

 

Osim što je pisao muziku za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije je napisao neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda kao što su Zdravko Čolić („April u Beogradu“, „Živiš u oblacima“, „Zvao sam je Emili“, „Jedna zima sa Kristinom“, „Jedina“, „Mađarica“), „Generacija 5“ („Ti samo budi dovoljno daleko“), Lepa Brena („Janoš“, „Sanjam“, „Sitnije Cile, sitnije“), i mnoge druge.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading