Kristina Kovač

Kristina Kovač se oprostila od oca porukom koja slama srce

Autor:

13.09.2022 12:10

Foto:

Foto:

Pevačica Kristina Kovač: sa tugom, ljubavlju i uspomenama se oprostila od svog oca



Poznata umetnica je objavom fotografije svoje majke Spomenke Kovač podelila svoju tugu i nedostajanje koje traje 16 godina, opisujući koliko je njen odlazak boleo. Danas se Kristina oprostila od svog oca, Kornelija Kovača podelivši njegovu forotgrafiju rečima: Moj tajko". U svojim objavama na društvenoj mreži Instagram je pre nekoliko dana podelila porodičnu fotografiju na kojoj je sa roditeljima sa tekstom "Korenje moje duše". Poznata pevačica je napisala da je od tate osim talenta za komponovanje, naučila da bude  beskompromisno poštena, iskrena i radna, a od mame, da bude predana, da voli i pruža, da razmišlja kritički i sa zdravom dozom cinizma i humora. Završavajući da najvažnjimim stvarima roditelji nauče decu prosto bivajući ljudi koji jesu.

Instagram screenshot @kristinakovac43

 

 

Pročitajte Danas je taj dan: Kristina Kovač na godišnjicu OBJAVILA VESTI O RASTANKU

 

Pevačica Kristina Kovač: poznata pevačica, kompozitor i tekstopisac, uz muziku je odrastala, stasavala, pa ju je tako od najranijeg detinjstva i zavolela. Ubrzo je krenula očevim i majčinoim stopama, komponujući svoju prvu pesmu još kao tinejdžerka, koja je od malih nogu učila da svira klavir. Zajedno sa sestrom Aleksandrom Kovač, osnovala je muzičku grupu K2, a svoj prvi studijski album "Ajmo u život" objavile su 1995. godfine, koji je doživeo veliki uspeh i sa kojeg su se izdvojile numere: "Ajmo u život", "Džangl Manija i "Milo moje", za koje su urađeni i video spotovi. Prepoznatljive po svojim specifičnim glasovima i muzici, naredni album doneo je neku novu muzičku struju, sa nazivom "Malo soula", sa kojom su potpuno osvojile domaće pop tržište. 

 

 

Instagram screenshot @kristinakovac43

 

 

Nakon toga, poznate sestre Kovač su otišle u Španiju, gde su objavile svoje pesme sa prethodnih albuma prevedene na španski, kada se vraćaju u Srbiju gde su uradile pesmu "Srebro i zlato", koja je do danas ostala njihov najveći hit i jedna od najpoznatijih srpskih balada tog perioda. Kristina se nakon napuštanja grupe 1998. godine, posvetila komponovanju i pisanju pesama za različite izvođače kao što su Tanja Banjanin i Karolina Gočeva, ali i radeći muziku za reklame, džinglove, ali i domaće filmove i serije kao što su: "Neki novi klinci" i "Mi nismo anđeli 2" u kojem je i otpevala naslovnu numeru.

Instagram screenshot @kristinakovac43

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading