Ana Bekuta

Milutin baš nedostaje: Božić u domu Ane Bekute, unuci glavni gosti, bogata trpeza (foto)

Autor:

07.01.2023 16:00

Foto:

Foto:

Božić u domu Ane Bekute veoma je čaroban



Ana Bekuta Badnji dan i Božić veoma voli i trudi se da ispoštuje sve običaje. Pevačica prazničnu trpezu priprema sa puno ljubavi, baš kao što je naučila u detinjstvu. Božić u domu Ane Bekute budi najlepša sećanja iz detinjstva.

Pročitajte Kažu da veliki ljudi umiru na praznik - Otac Seke Aleksić preminuo na Badnji dan

Instagram

 

- Trpeza je uobičajena. Ja volim da pazarim ovde na Kalenić pijaci, ovde imam svoje prodavce i sa njima pazarim godinama. Znamo se u dušu. Sada ćemo kupiti prvo sir i kajmak i onda ćemo kupovati voće i povrće, nešto malo ovog zrnastog voća. Božić je svakako najradosniji praznik i Božiću smo pridavali veliki značaj. Sećam se moje pokojne bake, ona je bila zadužena za kuću, pošto su se tata i mama trudili da nam obezbede neki dinar da bi preživeli. Živeli smo skromno, ali nije nedostajalo ljubavi i ja kada kuvam, kuvam sa mnogo ljubavi - izjavila je Bekuta za "Premijeru", a svojevremeno je pričala i kakvim prazničnim pravilima uči unuke Sonju i Branka.

Pročitajte Neutešna nad Mrkinim grobom - Ana bekuta sva u crnom, suze krije ispod naočara, a pored nje je ona

Boško Karanović

 

- Svim običajima učim i svoju unuku i unuka da te naše praznike treba da krasi standardna praznična kuhinja i da im se ureže u sećanje da tako treba i nikako drugačije. Moram da priznam da mi je Sonja desna ruka, već je stasala devojka, Branko takođe ide u kupovinu, sluša. Dobri su mi - rekla je ponosna Ana koju praznici uvek podsete na period kada je i sama bila dete. 

- Mene svaki veći praznik vezuje za detinjstvo. Sećam se da je u mojoj porodici baka, očeva majka, bila zadužena za poštovanje običaja. Na jutarnjoj službi učili smo da recitujemo crkvene pesmice, pa smo dobijali bombone za to. To je bilo šezdesetih godina, Srbija je tada bila poprilično siromašno društvo, ali naša crkva je uvek nalazila način da na velike praznike obraduje decu slatkišima - zaključila je Ana, kojoj voljeni Milutin za praznike posebno nedostaje.

Instagram

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading