Svet mode se oprašta od slavnog kreatora

Autor:

25.04.2021 16:32

Foto:

Foto:

Alber Elbaz, koji se probio na vrh modne scene radeći za kuću Yves Saint Laurent i posvetio 14 godina oživljavanju modne kuće Lanvin, umro je juče u Parizu



Vest o iznenadnoj smrti izraelskog modnog dizajnera Albera Ebaza odjeknula je u svetu mode, a i šire.

Ebaz je preminuo u 59 godina američkoj bolnici u Parizu, a tužna vest je potvrđena iz kompanije Richemont, s kojom je zakoračio u svoj poslednji poslovni poduhvat – stvaranje ličnog brenda AZ Factory.

Pročitajte i Inspiraciju za svoja dela modni kreatori pronašli su u njima - Aktuelni komadi koji su oduševili žene širom sveta!

Vittorio Zunino Celotto / StaffGetty Images

 

- Izgubio sam ne samo kolegu, već i voljenog prijatelja - rekao je osnivač i predsednik Richemonta Johan Rupert u danas u izjavi, dan nakon Elbazove iznenadne smrti.

- Alber je imao zasluženu reputaciju jedne od najsjajnijih i najomiljenijih ličnosti u industriji. Uvek me je oduševljavala njegova inteligencija, osećajnost, velikodušnost i neobuzdana kreativnost. Bio je čovek izuzetne topline i talenta, a njegova jedinstvena vizija, osećaj za lepotu i empatija ostavljaju neizbrisiv utisak - rekao je Rupert.

Modna scena će Elbaza u prvom redu pamtiti po oživljavanju kultne kuće Lanvin, na čijem se čelu nalazio od 2001. do 2015. godine, ali i veoma bogatoj karijeri u modnim kućama kao što je Yves Saint Laurent.

Pročitajte i Praktične i u trendu - Piramida torbe iz modne fabrike YSL (foto)

Carlos Alvarez / Stringer Getty Images

 

- Kada se nakon petogodišnje pauze vratio na modnu scenu ovog proleća, sa novom perspektivom, industrija je bila presrećna ponovo prihvati jednog od svojih vodećih kreativaca, čiji je rad prožet radošću i usredsređivanjem pažnje na to da se pojedinci osećaju posebno.

Bila je velika privilegija gledati Albera u njegovom poslednjem poduhvatu dok je radio na ostvarenju svog sna o "pametnoj modi koja brine". Njegova inkluzivna vizija mode učinila je da se žene osećaju lepo i prijatno mešajući tradicionalno zanatstvo sa tehnologijom - to je visoko inovativni projekat koji stremi da redefiniše industriju - završio je Rupert.

Od Ebaza se na društvenim mrežama oprostila i njegova prijateljica Suzi Menkes, britanska modna novinarka i kritičarka, koja je, uprkos tome što službeni razlog smrt nije otkriven, napisala kako se radilo o komplikacijama usled zaraze koronavirusom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading