Romantična noć na Dorćolu: Venčanje glumca Stefana Piaela u magičnom ambijentu (foto)

Autor:

26.09.2019 19:00

Foto:

Foto:



Od početka njihove veze ništa nije bilo obično, predvidivo i po standardima, pa je i njihovo venčanje bilo sasvim drugačije od drugih. Stevan Piale (32) je Uni Hadži Nikolić (31) upao u oči pre osam godina, i to pravo s vrha jednog drveta gde se popeo na setu filma “Šešir profesora Koste Vujića”, koji je sniman u dvorištu stare porodične kuće porodice Hadži Nikolić u Valjevu. Iako je svima istog trenutka bilo jasno da su idealan par, nisu odmah počeli da se zabavljaju. Unine sestre Tijana i Sanvila potrudile su se da ih “smuvaju” i čak organizovale žurku ne bi li se to desilo, ali ona je bila tvrd orah i zgodnog glumca je posle prvog poljupca izbacila iz kuće na pola zabave. Šest meseci kasnije Stevan je bio specijalan gost na baletskoj predstavi školice koju vodi Unina sestra i tada je ona konačno poklekla pred njegovim upornim udvaranjem.

Ovaj za mladence veoma važan datum bio je izvezen na Uninoj unikatnoj venčanici, zajedno sa mnogim drugim za njih bitnim simbolima i rečima. Haljinu je kreirala i sašila Aleksandra Karović, a za vez su bile zadužene devojke iz Multipraktike. Na ovoj neobičnoj venčanici boje šampanjca, pored kristala i bisera, između ostalih, bila je izvezena i reč “buba”, a mladenci su na venčanje stigli upravo u istoimenom Folksvagenovom vozilu uz pesmu “Vilenjaci” benda Popcycle. Mladoženja Stevan, koji je postao miljenik publike zbog uloga u serijama “Zvezdara”, “Šešir profesora Koste Vujića”, “Selo gori, a baba se češlja”, nosio je trodelno golubije sivo odelo, leptir-mašnu i patike. Stajling je osmislio sam uz stručni nadzor prijatelja Vladimira Nićiforovića.

 

APLAUZ ZA BAKU

Dorćol Platz je za ovu priliku pretvoren u tropski raj jarkih boja, a veći deo venčanja odvijao se u fantastično ukrašenom dvorištu. 

- Oboje smo od početka hteli neformalniji pristup. Znali smo oduvek da ne želimo standardnu salu, već otvoreni prostor, i da hoćemo da napravimo žurku, a ne svadbu. Moj tata je predložio Dorćol Platz, a devojke iz Multipraktike su ga pretvorile u pravi raj. Pošto smo shvatili da potpuno razumeju našu ideju, dali smo im apsolutnu slobodu i sve je bilo i bolje nego što smo mogli da zamislimo - objašnjava Una, priznajući da nedelju dana posle venčanja još sabira utiske.

I njihovi gosti su se, kao po dogovoru, odlučili za nešto drugačije odevne kombinacije, pa je dorćolsko dvorište vrvelo od moderno i orginalno obučenih zvanica. Sasvim očekivano, bio je tu veliki broj Stevanovih kolega i koleginica: Nina Janković, Miljana Gavrilović, Anja Alač, Tamara Aleksić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Uroš Jovčić, Davor Perunović.

Una i Stevan sklopili su građanski brak u opštini Stari grad, u prisustvu najbližih, a još jednom su vrlo glasno ponovili ono najvažnije “da” i na Dorćol Platzu, pred svim gostima i Matejom Popovićem, glumcem u ulozi matičara. Pored njih bili su njihovi kumovi, Stevanov prijatelj iz detinjstva Denis Lukić i Unina drugarica s fakulteta Lidija Jendra, koja je zbog venčanja doputovala čak iz Čikaga.

Usledio je prvi ples uz čuvenu “Buona sera signorina”, a uz šarmantne koreografije u izvođenju mladenaca žurka se rasplamsala. Na podijum se popeo VIS Limunada i lepo septembarsko veče obojio romantičnim retro repertoarom, koji je razgalio i rasplesao sve. Najveći aplauz za ples dobila je Stevanova osamdesetdvogodišnja baka Jelena, koja je s mladoženjom vešto i okretno igrala uz veliki hit “O, Kerol”.

SUZE RADOSNICE

Za egzotično dekorisane stolove u sali gosti su sedali vrlo retko, jeli su na brzinu i vraćali se na plesni podijum, gde je postajalo sve zabavnije kako je padala noć. VIS Limunada je posle sečenja svadbene torte smenio bend Džepovi, koji je prešao na mnogo “tvrđi” repertoar, pa su se Dorćolom orili pank hitovi Goblina, Hladnog piva, KUD Idijota i mnogih drugih.

Vrhunac večeri bio je nastup Falš benda u kome sem mladoženje sviraju i pevaju njegove kolege i prijatelji Vladimir Nićiforović, Nina Janković, Miljana Gavrilović, Ivan Mihailović, Aleksandar Đurović, Andrija Daničić, Mateja Popović i Aleksandar Vučković. Na bini im se na kraju pridružila i mlada, a iz prvog reda bodrio ih je Stevanov rođeni brat Vuk

Uz njihov nastup bukvalno svi gosti su plesali koliko ih noge nose, a roditelji mladenaca, Jasna i Časlav Hadži Nikolić i Nađa Piale, krišom su brisali suze, dirnuti ljubavlju i prijateljstvom koji su bukvalno preplavili dorćolsko dvorište.

- Prezadovoljni smo i ne možemo da dođemo sebi od utisaka. Sve je prošlo savršeno, od besprekorne dekoracije, preko idealnog vremena, muzike, hrane do toga da su došli svi naši voljeni ljudi i napravili magičnu atmosferu - rezimira Stevan utiske sa svadbe, a Una dodaje: 

- Apsolutno mi se ostvario devojački san. Oduvek sam htela da mi venčanje bude napolju, da gosti budu opušteni i da sve to liči na super žurku na kojoj će se okupiti svi koje volimo, bez pritiska i svadbenih običaja. A bilo je i bolje od toga. Stvarno sam presrećna.

Zbog poslovnih obaveza prve dane bračnog života Una i Stevan provode u Beogradu, gde se on sprema za novu pozorišnu sezonu, a ona prevodi knjige. Maštaju o bračnom putovanju, za koje će verovatno odabrati neki tropski predeo poput onog u koji je za jedno, za njih veoma posebno veče bio pretvoren Dorćol Platz.