Iznenada u 46. godini: Preminula Dolores O'Riordan, pevačica grupe "Krenberis"

Autor:

15.01.2018 19:04

Foto:

Foto:



Pevačica popularne irske grupe "Krenberis" (Cranberries), Dolores O'Riordan, iznenada je preminula u Londonu, objavio je njen publicista.


Rok zvezda, koja je u poslednje vreme nastupala sa grupom "D.A.R.K.", umrla je u 46. godini tokom boravka u prestonici Velike Britanije. Riordan se sa članovima sastava "Krenberis" nalazila u Londonu povodom zakazanog studijskog snimanja.


Njen publicista nije izneo bilo kakve detalje o uzroku smrti, osim da je iznenadna i da je njena porodica u šoku.

Grupa "Krenberis" je devedesetih godina prošlog veka osvojila ne samo evropsku već i svetsku muzičku scenu, čemu je svakako doprineo specifičan vokal pevačice Dolores. Prodali su preko 40 miliona ploča, a u njihove najveće hitove se svrstavaju "Linger", "Zombie, "Dreams", "Be With You", "21" i mnogi drugi...

Vest o smrti svojevrsne irske muzičke ikone planula je planetom, a brojne njene kolege su porodici uputile poruke saučešća putem društvenih mreža...

Dolores je 20 godina bila u braku sa Donom Bartonom, nekadašnjim menadžerom grupe Duran Duran, sa kojim ima troje dece - sina Tejlora i ćerke Moli i Dakotu. Razveli su se 2014. godine.

Maja Gašić

Autor