Tužilaštvo potvrdilo: Džim Keri oslobođen optužbi za smrt bivše devojke

Autor:

01.02.2018 16:39

Foto:

Foto:



Glumac Džim Keri neće se naći na optuženičkoj klupi zbog smrti bivše devojke Katrione Vajt, koja se predozirala lekovima 2015. godine.

Prijatelji zabrinuti za Džima Kerija: Kakvu tajnu krije duga seda brada

Njena majka i suprug od kojeg se razvodila tvrdili su da je poznati glumac zarazio Vajtovu polno prenosivim bolestima, a zatim joj nabavio lekove kojima je izvršila samoubistvo. Optužili su ga i da je katrionu psihički zlostavljao. Teške optužbe u ovoj mučnoj situaciji na kraju su završile na sudu, koji je sada doneo odluku da Keri nije kriv za smrt mlade žene.

Keri je od početka poricao sve optužbe, dok su njegovi advokati insistirali da se njemu ne može suditi kao dileru droge ako je Katriona ukrala njegove lekove i da on ni na koji način nije izazvao njenu smrt.

Glumac je podigao i protivtužbu, rekavši da ga porodica Vajtove optužuje pokušavajući da od njega izvuče novac.

Zvezda filmova “Trumanov šou” i “Večni sjaj besprekornog uma” nedavno je na društvenim mrežama napisao da je obožavao Katrionu ali da se ovde radi o čistoj uceni.

Džim Keri: Godinama sam se borio s depresijom, ali danas me nije briga šta ljudi misle o meni

-Pre tri godine naseo sam i prihvatio nagodbu, najviše kako bih zaštitio Kat, iako su te optužbe bile i ostale potpuno promašene. Neću istu grešku naparaviti dvaput. Nemam veze s onim za šta me ovi očajni likovi optužuju -napisao je glumac. On tvrdi da su mu majka i bivši suprug pokojne Katrione pretili da će objaviti priču o polno prenosivim bolestima ako im na račun ne uplati milione dolara.

Tužilaštvo je, kako prenosi Hollywood Reporter, ispitalo slučaj i utvrdilo da ne postoji dovoljno dokaza da bi glumac bio optužen.

Katriona Vajt je pronađena mrtva 28. septembra 2015. godine u svom stanu u Los Anđelesu, okružena bočicama lekova za smirenje i protiv bolova. Ona je Keriju ostavila i dva oproštajna pisma, a nekoliko dana pre toga glumac je raskinuo s njom.