"Biće sve dobro, nadam se, pa ćemo se ponovo sresti": Veče Milene Dravić na "Danima komedije"

Autor:

23.03.2018 10:19

Foto:

Foto:



U Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević" u Jagodini, u okviru pratećeg programa Pozorišnog festivala "Dana komedije", koji se održava u Jagodini od 20. do 27.marta, sinoć je prestavljen portret, monografija i dokumentarni film o proslavljenoj srpskoj glumica Milena Dravić.

Glumica nije prisustovala a u pismu "festivalu i Jagodincima" koje "iskreno, srdačno i toplo pozdravlja" je napisala:

-Volela bih da sam sa vama, ali nisma trenutno u mogućnosti. Biće sve dobro, nadam se, pa ćemo se, verujem i ponovo sresti. Lepa me sećanja vežu za vaš festival a 'Ćuran' mi je posebno draga nagrada, između ostalog jer je za komediju - istakla je u pismu Milena Dravić i dodala:

Izložba i monografija u čast najveće dive domaćeg filma: Milena Dravić je “nacionalno i kulturno dobro”

-Možda bih slobodno mogla reći, najozbiljnije, njeno visočanstvo, komediju žanr kome sam posvetila dobar deo karijere - napisala je velika glumica.

Објава коју дели Lunja (@lunja_newscast) дана 23. Дец 2017. у 3:09 PST

Portret Dravićeve, dobitnice "Dobričinog prestena" i "Zlatnog ćurana" za životno delo, najvišeg priznanja "Dana komedije" , predstavili su autor knjige "Monografija Milena Dravić", Tatjana Nježić i pozortišni kritičar Aleksandar Milosavljević.

Program je vodila urednica kulturnog perograma Kulturnog centra Zorica Stojinović.

Povratak glumačke dive: Milena Dravić se vraća na male ekrane

U okviru razgovora o srpskoj glumici, prikazan je dokumentarni film "Mali film o velikoj Mileni", autora i reditelja Miloša Radovića.

Izuzetno veliko interesovanje vladalo je za taj događaj.