Strahuje se od terorista: Kakve mere bezbednosti su planirane za svadbu princa Harija i Megan Markl

Autor:

11.04.2018 15:29

Foto:

Foto:



Kada se više od 100.000 ljudi bude okupilo na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

Sve je spremno za kraljevsko venčanje: Ko neće biti gost princa Harija i Megan Markl

Među merama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbednost kakva se sprovodi na aerodromima, preneo je Rojters.

- To je pravi izazov - izjavio je Bob Brodhurst, bivši policajac, koji je bio zadužen za bezbednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijema i Kejt.

- Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele da budu na ulicama, bilo ko može da bude potencijalni terorista - rekao je.

Hari i Megan će se venčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona, navela je britanska novinska agencija.

U narednim nedeljama i mesecima lokalni privrednici i posetioci mogu da očekuju povećano policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse...

Posetioci koji će na taj dan doći automobilom mogu očekivati nasumične provere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik biće oduzet.

Maja Gašić

Autor