Ljubav na aristokratski način: Princeza Meri uputila suprugu najnežniju čestitku za rođendan

Autor:

29.05.2018 15:31

Foto:

Foto:



Danska princeza Meri ganula je do suza supruga, princa Frederika, na njegov 50. rođendan. Pre tri dana je sin kraljice Margarete II i nedavno preminulog princa Henrija u Kristijansborg palati u Stokholmu proslavio rođendan, a slavlju su osim kraljevske porodice prisustvovale i ugledne zvanice iz celog sveta.

Pravilna ishrana: Princeza Meri na času kuvanja (foto)

U raskošnoj haljini sa zlatnim detaljima, 46-godišnja princeza i majka njihovo četvoro dece popela se binu i održala nezaboravan govor svom voljenom suprugu.

- Toliko sam srećna što si me oborio s nogu - rekla je princeza - Usudili smo da se zavolimo ne samo na kratko, već za celi život. Život s tobom nikad nije dosadan. Nikada nismo sigurno da li ćeš ušetati u kuću u poslovnom, gnjuračkom odelu ili mamilu. Za one koji nisu upoznati s terminom "mamil", to je reč engleskog porekla (mada je nećete pronaći u Oksfordskom rečniku) a koja se vezuje za sve rastuću subkulturu sredovečnih muškaraca koji voze skupocene profesionalne bicikle u adekvatnoj odjeći, uskom odelu od likre. Iako se mišljenja podeljena da li muškarci preko 40-ih treba da nose takvu garderobu, moram priznati da moj dragi još uvek izgleda fantastično u njoj - našalila se Meri.

 

Danska princeza Meri: Sportski duh i zavidna linija (foto)

A kad je pričala o njihovoj deci- Kristijanu, Izabel i blizancima Vinsentu i Džozefin, Meri je supruga ganula do suza.

Princeza Meri u situaciji od koje svaka žena strahuje (foto)

- Prema mišljenju tvoje dece, ti si takođe vrlo uspešan otac. Oni te opsisuju kao  zabavnog, predivnog, mudrog, hrabrog, uvek spremnog da pomogne, ujedno kul i zgodnog. Ti si njime sve. Oni znaju da ti veruješ u njih čak i kada sami ne veruju u sebe.

Maja Gašić

Autor