Gospodin i džentlmen: Dejan Savić objasnio zašto se poklonio španskom selektoru

Autor:

31.07.2018 18:18

Foto:

Foto:



Naklon kao da je postao zaštitni znak selektora vatrerpolo reprezentacije Srbije - Dejana Savića.

Prvo se posle finala na Evropskom prvenstvu u Barseloni poklonio španskom selektoru Davidu Martinu, a potom i srpskim navijačima sa čuvenog balkona na koji je bezbroj puta izlazio sa zlatnom medaljom oko vrata. I kao igrač i kao trener.

Beograd i Srbija dočekali zlatne”delfine”: 20.000 ljudi se poklonilo šampionima

Tek, titulu "gospodina" koju su mu nadenuli hrvatski mediji zavredeo je i pre tog naklona protivničkom selektoru kog je upravo pobedio u finalu Evropskog prvenstva i to na peterce. Naklon je bio samo potvrda njegovog džentlmentskog odnosa prema protivnicima.

Srbija šampion Evrope: Delfini uzeli zlato četvrti put zaredom

Ali, u slučaju španskog selektora ima i nešto više.

Njih dvojica su, naime, bili saigrači. Savić je ovaj gest obrazložio:

-To je sasvim normalna reakcija s obzirom na to da se David Martin i ja znamo 20 i kusur godina. Živeli smo i radili zajedno, bili cimeri dok smo igrali u Barseloneti. Jednostavno to je poštovanje. Poštovanje ne prema njemu kao treneru, nego prema osobi i čoveku - rekao je Savić za Blic.

Da podsetimo.... Savić je posle vrelog polufinala i pobede "Delfina" nad hrvatskim "Barakudama" prvo otišao do klupe Hrvatske da čestita protivničkom štabu, a zatim je posle još uzbudljivijeg finala, načinio veliki gest poštovanja prema selektoru Španije.

Naime, kada je završen regularni deo meča (7:7) i pre nego što su svoje igrače počeli da spremaju za peterce, Dejan Savić i španski selektor David Martin su se uz osmehe izgrlili i čestitali jedan drugome.

A nakon što je Miloš Ćuk pogodio poslednji peterac, Savić je otišao prema španskom kolegi i poklonio se. To je bilo Savićevo priznanje za fenomenalnu igru koju je prikazao španski tim.

I najvernijoj publici, selektor naše vaterpolo reprezentacije, poklonio se sinoć sa pobedničkog balkona u Beogradu.