Srbija šampion Evrope: Delfini uzeli zlato četvrti put zaredom

Autor:

29.07.2018 10:59

Foto:

Foto:



Vaterpolisti Srbije četvrti put zaredom postali su šampioni Evrope, pošto su u finalnom meču u Barseloni, posle boljeg izvođenja peteraca, savladali domaćina Španiju 5:3. U regularnom delu susreta bilo je 7:7.

Srbija je četvrti put zaredom vaterpolo šampion Evrope! Dugo se nije desilo da bude teže, ali je možda zato i slađe. Posle boljeg izvođenja peteraca (5:3), Srbija je u Barseloni savladala Španiju i pokazala da je najbolji tim na kontinentu.

Posle četiri odigrane četvrtine bilo je nerešeno 7:7, iako su Španci tokom većeg dela susreta imali rezultatsku prednost, u nekoliko navrata i od dva gola.

Ipak, izabranici Dejana Savića u svakom trenutku su znali šta treba da rade, stigli, čak i prestigli prednost Španije, da bi u završnici meča imali i napad za pobedu.

Prlainović nije stigao da uputi šut, pa je pobednika duela između Srbije i Španije odlučivalo bolje izvođenje penala, kao i 2009. godine u finalu Svetskog prvenstva u Rimu, kada su igrale iste selekcije.

I rezultat je ponovo bio isti! Svi srpski vaterpolisti bili su precizni – Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić i Ćuk, dok je u španskom timu bio neprecizan Fernandez.

U regularnom delu igre, Prlainović je dao dva gola, a u strelce su se upisali Jakšić, Aleksić, Mitrović, Mandić i Ćuk. Kod Španije su po dva puta pogodili Perone i Malarah.

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović izabran je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Barseloni.

 

Srbija je tako, ako se računaju i medalje Jugoslavije, osmi put postala šampion Evrope, četvrti put zaredom, što nikome nije pošlo za rukom već 80 godina.

 

Maja Gašić

Autor