Glen Klouz: Zbog oca sam odrasla u sekti

Autor:

10.08.2018 15:33

Foto:

Foto:



Glumica Glen Klouz otkrila je da je tokom odrastanja jedan period života provela živeći u sekti.

-Došla sam do trenutka u životu kada sam bila jako, jako ljuta na oca zbog svega. Napisala sam mu u pismu: 'Ne zaslužuješ se zvati ocem" - ispričala je glumica.

Glen Klouz (71), a u intervjuu za magazin People otkrila je detalje svog života i govorila o vremenu kada je živela u religijskom kultu.

Holivudska glumica koja je poznata po filmovima "Fatalna privlačnost", "Opasna igra" i ulozi Kruele de Vil, rekla je da je za sve kriv njen pokojni otac Vilijam Talifero Klouz, koji je odlučio da svoju porodicu preseli u Švajcarsku kako bi deca odrasla blizu sedišta sekte "Moral rearmanent" u koju ih je ubacio. Sedište sekte nalazilo se u selu Kauks.

Glen ima dve sestru Tinu i Džesi, a kult je napustila sa 22 godine, kada je upisala fakultet u Virdžiniji.

-Svako od nas je morao da prođe kroz proces praštanja… Nije bilo lako za moje roditelje da razgovararaju o sekti, posebno mom ocu. Ali mislim da sam većinu svoje karijere provela pokušavajući da shvatim to ponašanje - rekla je ona i dodala da je ocu mnogo godina zamerala pa mu je napisala pismo.

-Bilo je oštro. Zapravo, pročitala sam ga svojoj majci i sestrama te im rekla: 'Ovo ću poslati tati' jer je bio briljantan, ali je definitivno imao trunku narcizma - napomenula je glumica, navodi Nedeljnik.

Kult "Moralno naoružanje" (Moral Re-Armament) je 1930. osnovao sveštenik Frenk Bakman, a tvrdio je da svet može da izbegne rat ako ljudi iskuse moralno i duhovno buđenje. Kult je većinom propao kada je Bakman umro 1961.