Umetnici se opraštaju od Vladete Jerotića: Svojim primerom ste pokazali kako dostojanstveno treba živeti

Autor:

04.09.2018 18:20

Foto:

Foto:



Istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i akademik SANU Vladeta Jerotić preminuo je jutros u Beogradu u 95. godini.

Odlazak velikana: Specijalno izdanje emisije “Agape” – poslednja želja Vladete Jerotića

Osim po bogatoj biografiji, Jerotića ćemo pamtiti po skromnosti i jednostavnosti, dubokim mislima, i načelima kojih se i sam pridržavao.


Vest o Jerotićevoj smrti duboko je potresla veliki broj javnih ličnosti iz sveta umetnosti i kuture, koji su se od njega  oprostili putem društvenih mreža.

 

- Hvala vam, svojim primerom ste pokazali kako dostojanstveno treba živeti i ponovo se na boljem mestu roditi - napisala je glumica Sloboda Mićalović uz jedan od Jerotićevih citata.

 

- I šta ćemo mi sada? Hvala za sve reči vodilje - napisao je glumac Viktor Savić.

 

- Napustio nas je veliki borac, divni gospodin, blistavi um! Neka ti je večna slava, hvala za sve pouke i divne reči koje su me vodile putevima mog života! Hvala! - zahvalio se muzičar Nikola Rokvić.

 

- Ako si usamljen, sam si se osamio. Ako ti se plače - plači, posle toga ćeš biti jači - književnica Mirjana Bobić Mojsilović navela je citat Vladete Jerotića.

 

- Zaista tužni zbog Vašeg odlaska. Ponosna sam na zajedničke trenutke koje ste proveli sa mojom porodicom, posebno hvala Aleksandru Gajšeku što je  svojim entuzijazmom i emisijom "Agape", Vaš fantastični um i dušu približio našem narodu! Večna slava i hvala! - napisala je Lena, džez muzičarka i ćerka dramskog pisca Dušana Kovačevića.

Maja Gašić

Autor