Virtuoz na violini, Nemanja Radulović obeležio rođendan Kolarca

Autor:

06.02.2017 10:41

Foto:

Foto:Srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović održao je sinoć, 4. februara, koncert u Kolarcu u čast proslave 85 godina postojanja Velike dvorane ove važne institucije kulture.

Miljenik poštovalaca klasične muzike u Srbiji u prvom delu koncerta, stavio je svoju virtuoznost u službu sto boljeg zvuka kamernog trija.

Osim Radulovića na sceni Kolarca našle su se violončelistkinja Maja Bogdanović i francuska pijanistkinja Lor Favr Kan.

-Veoma rado sviramo svo troje u Parizu i radostan sam što ćemo imati prilike da to sada vama pokažemo u Beogradu. Na rođendanima se uvek dogodi neko iznenađenje pa smo mi sada odlučili da vas iznenadimo i sviramo Rahmanjinova, kazao je Radulović koji je nagrađen ovacijama a da koncert praktično nije ni počeo, prenosi Tanjug.

Osim "Klavirskog trija broj 1 u g-molu" Sergeja Rahmanjinova Radulović je sa svojim gošćama na sceni odsvirao i "Klavirski trio broj 39 u g-duru.

Svedena na momente melanholična ali vrlo emotivna muzika potpuno je oduševila publiku u Kolarcu. Prvi deo koncerta je završen dugim ovacijama muzičarima na sceni.

Izlazak Radulovića u pratnji članova "Dubl Sens" orkestra bio je znak da će publika u Kolarcu osetiti više energije na sceni po ćemu Radulović prepoznatljiv svuda po svetu.

-U ovom orkestru ima mnogo studenata profesora Dejana Mihailovića i večerašnji koncert posvećujemo upravo njemu, 
kazao je Radulović, a prenosi Tanjug

Usledilo je izvođenje izuzetno zahtevnog "Koncerta za dve violine i orkestar" Johana Sebastijana Baha koje je bez daha ostavilo sve u Kolarcu.

U prepoznatljivom stilu pank zvezde, Radulović je svirao Bahovu "božansku muziku". U solo deonicama priključila mu se violinistkinja Tijana Milošević, koncert majstor Beogradske filharmonije.

Do kraja obaveznog dela programa publika je čula i Bahovu "Tokatu i Fugu BWV 565".

Sinoćni koncert je deo ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike".

Komentari. (0)

Loading