12 godina je prošlo: Na današnji dan nas je napustio legendarni Minimaks

Autor:

09.02.2017 17:04

Foto:

Foto:



Legendarni voditelj Milovan Ilić Minimaks preminuo je na današnji dan, pre 12 godina u Padovi. Bio je jedno od najpopularnijih TV lica u staroj Jugoslaviji, a njegove emisije proslavile su brojna imena srpske estrade.

Početak njegove karijere vezuje se za radio emisiju "Tup-tup", koju je vodio 22 godine i sa kojom je postigao veliki uspeh.

Kada je emisija ukinuta, od 1990. jedno vreme na TV Politika vodio je zabavnu emisiju pod nazivom "Minimaksovizija". Svoje emisije radio je kasnije za TV Pink i Palmu, a 2003. postao voditelj "Grand šoua" sa Tamarom Raonić.

U svojim emisijama ugostio je veliki broj srpskih pevača, muzičara, glumaca, političara i drugih javnih ličnosti. Za svakog gosta Minimaks se temeljno i detaljno pripremao koristeći svoju obimnu novinsku dokumentaciju. Autor je nekoliko knjiga aforizama i pesama (više od 8), kao i mnogobrojnih kolumni u raznim listovima. Prve dve knjige aforizama koje je napisao su "Sitna razmišljanja" (1967) i "Iz malog mozga" (1988). Sa suprugom Biljanom imao je ćerku Anu i sina Vladimira, a iz prvog braka sina Igora.

Krajem 2004. urađena mu je transplatacija jetre na Univerzitetskoj klinici u Padovi, gde je i preminuo 9. februara 2005, posle duge i teške bolesti.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading