Rada Radenović: Za tabloide sam dosadna jer sam obična Srpkinja

Autor:

11.03.2017 22:01

Foto:

Foto:



Noćni program Televizije Pink sredom od ponoći bogatiji je za novu emisiju "Rada sam" koju uređuje i vodi Radmila Radenović. Dugogodišnja novinarka "ružičaste" TV vratila se pred ekrane posle više od pet godina pauze i počela da radi uživo dvosatni program.

- Vratila sam se pred kamere tek kad sam osetila da sam spremna, a to se poklopilo i sa konceptom noćnog programa. Priželjkivala sam neki veliki projekat i, eto, sve se dogodilo baš kada je trebalo.

Popularna voditeljka pet godina se nije pojavljivala na malim ekranima. U februaru 2010. rodila je sina Petra.

- Detetu sam se maksimalno posvetila, sve do njegovog polaska u školu. Imala sam veliko razumevanje na Pinku i podržali su moj izbor da budem uz njega stalno. Nisam imala ni dadilje, ni vaspitačice. Petrov tata živi u drugoj državi, pa sam bila i otac i majka sve ove godine. On je, naravno, u kontaktu sa ocem, a i ja imam sa njim odličan odnos.

Slađana Tomašević: Ljubav me je naučila da živim kao sav normalan svet

Nakon pet godina ponovo je stala pred kamere i to u ovako velikom televizijskom formatu. Reč je o dvočasovnoj emisiji koja se emituje uživo iz studija TV Pink.

Voditeljka otkriva da li je tokom intervjua, sa gostima na "ti" ili na "vi"...

- Atmosfera emisije zahteva određenu bliskost sa gostom, koja ne mora da podrazumeva prelazak na "ti", ali u slučajevima kada je taj prelazak spontan, onda to ne deluje rogobatno. Ipak, nije lako nekoga "odvesti u krevet", a da ste sa njim na "vi". Naravno, ima ličnosti kojima bih sigurno persirala.

#radaradenovic #rtvpink

A post shared by intervju.rs (@intervju.rs) on Mar 8, 2017 at 1:58pm PST

Kaže da bi u svojoj novoj emisiji volela da ugosti Nedu Arnerić, zatim Marinu Tucaković, Žarka Paspalja, Predraga Živkovića Tozovca, Petra Božovića, Miru Banjac, Emira Kusturicu, Aleksandra Šapića... S ozbzirom da sagovornicima postavlja intimna pitanja, Rada otkriva gde postavlja granice otvorenosti.

Maja Nikolić : Jednom nisam poslušala intuiciju i nije bilo prilike za drugu šansu

- Diskutabilno je šta je to intimno. Nekada odgovor na jednostavno pitanje "Šta želiš za rođendan?" može da otkrije više nego pitanje "da li si i kada uradio neku hiruršku intervenciju?" Intervju kao formu volim, jer kroz njega otkrivate veliki deo nečije ličnosti. A sagovornici postavljaju granicu i odlučuju dokle će se otvoriti- kaže lepa voditeljka kojoj su neretko postavljali takva pitanja, ali na njih nije uvek bila raspoložena da odgovara.

- Nemam šta da krijem, a sebe ne doživljavam kao javno dobro, već kao javnu ličnost. Ja sam samo novinar koji se, za razliku od nekih kolega, slika za TV i možda sam zato zanimljivija.

Za sebe kaže da nije, kako neki smatraju, previše zanimljiva ni tabloidima.

- Samo zato što sam TV lice, ali već dugo ne izlazim, nemam afere, ni nekog poznatog dečka, vodim običan život tridesetsedmogodišnje Srpkinje koja živi u Beogradu. Za tabloide je to poprilično dosadan život. Nisam glumica ili pevačica, pa da kroz medije nalazim nove angažmane. I pored svega, razumem kolege kojima od takvih tekstova zavisi tiraž. Ali naši tabloidi su bezazleni u odnosu na one koji se štampaju u inostranstvu - rekla je voditeljka za Novosti.

Komentari. (0)

Loading